SCC: Takmičenje u brzom jedenju viršli, pobjednik smazao 28 komada za 2 minute

Radiosarajevo.ba
SCC: Takmičenje u brzom jedenju viršli, pobjednik smazao 28 komada za 2 minute

Danas je u Sarajevu u SCC-u održano prvo takmičenje u brzom jedenju viršli u Bosni i Hercegovini. Cilj takmičenja je bio u dvije minute pojesti što više viršli, a takmičenje se zove "Ovako izazov".

Takmičari su u četiri kruga pokušavali iskoristiti dozvoljene dvije minute, te uz pomoć publike, prijatelja, slučajnih prolaznika doći do glavne nagrade - Huawei Mate pametnog telefona.

U prvom krugu je postavljen rezultat za koji se mislilo da će biti i najbolji, takmičar je uspio pojesti 21 viršli. Međutim, pobjednik je proglašen već u narednom krugu. Belmin Tatlić je postao prvi šampion u brzom jedenju viršli u Bosni i Hercegovini. Uspio je pojesti 28 viršli. To je ukupno kilogram i 250 g mesa.

"Nikada u životu nisam probao ništa slično. Nikada se prije nisam takmičio u bilo čemu sličnom. Vjerujte mi da sam iznenadio i sam sebe. Dobro sam. Nije mi uopšte bio problem da pojedem toliko viršli. Svakako su preukusne. Najeo sam se, super zabavio, te dobio i novi mobitel na poklon", kaže Belmin.

Viršle je obezbijedila mesna industrija Ovako. Budući da je prvo takmičenje prošlo bolje od očekivanog, već sada postoji ideja da se prenese i u druge gradove u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije