"Suncokreti" pjesmom, plesom i učenjem obilježili Dan planete Zemlje

Radiosarajevo.ba
"Suncokreti" pjesmom, plesom i učenjem obilježili Dan planete Zemlje
Suncokreti / Planeta suncokreta 3
Povodom Dana planete Zemlje, u subotnje predvečerje prepuni sarajevski BKC bio je nekoliko sati "Planeta Suncokreta" na kojoj su vladali učenje, ples i pjesma u okviru koncerta Hora za male i mlade Suncokreti "Planeta suncokreta 3".

Kako bi sva zabava uz ples i muziku imala i edukativni karakter, prisutni osnovci su naučili važne pojmove o zaštiti čovjekove sredine, a kroz cijeli program publiku je vodio glumac Mario Drmać.

Tradicionalno, posebni gosti Suncokreta bili su polaznici i polaznice pop-rock škole gitare Hamdije Salihbegovića te polaznici i polaznice Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo koji su zagrijali publiku i kao duo na klasičnim gitarama, ali i zanimljiva trio kombinacija klavir-truba-violina.

Sarajevski osnovci su također svojim porukama obogatili "Drvo želja" pišući vlastite želje o svijetu u kojem žele živjeti.
Planeta suncokreta 3  - undefinedFOTO: Suncokreti

"Svi trebamo svratiti na planetu Suncokreta, da vidimo šta je ljubav, šta su najljepše vrijednosti života koje sve više zaboravljamo a koje se ovdje njeguju i šire. Ponosni smo da smo u prilici doprinijeti projektu koji čini naše okruženje plemenitijim i ljepšim. Unicredit voli svoje Suncokrete", poručila je Selma Riđanović Kenović, direktorica maketinga i komunikacija Unicredit banke.

Pored pjesama koje su već dobro poznate kao što su Putujemo, Veseli voz, Super Štek, Pjesma Suncokreta i Prijatelji, Suncokreti su premijerno izveli dvije nove pjesme, Zamisli se svijete autorice Sanele Pršeš te You are my sunshine (Ti si sunce) koautora Nedžada Merdžanovića.

Album Hora za male i mlade Suncokreti može se downloadati besplatno na ovom linku dok je više informacija o svim aktivnostima Hora dostupno na zvaničnoj Facebook stranici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije