Studenti kreirali sjajnu skulpturu u prostoru nove zgrade ASU

Radiosarajevo.ba
Studenti kreirali sjajnu skulpturu u prostoru nove zgrade ASU
Sarajevski studenti arhitekture i dizajna danas su u prostoru nove zgrade Akademije scenskih umjetnosti (ASU), pod mentorstvom Nikole Radeljkovića, izradili pravu vizuelnu senzaciju.

Radi se o svojevrsnom zagrijavanju pred Dane arhitekture u Sarajevu, devete po redu, koji će se održati od 19. do 22. maja, pod temom “Arhitektura ispred investicije”.

Više informacija o Danima arhitekture doznajte i programu danas u programu Radija Sarajevo u 12.10 sati, u emisiji Life Style. Slušajte nas na 90,2 ili putem web streaminga

 Radeljković je član kolektiva Numen/ForUse u kojem su još i Sven Jonke te Christoph Katzler. Ovaj hrvatsko-austrijski dizajnerski kolektiv radi na području scenografije, produkt dizajna, dizajna interijera i konceptualne umjetnosti.

Radeljković vodi jednu od radionica na Danima arhitekture, pa su tako posljednjih dana studenti, pod njegovim mentorstvom, kreirali sjajnu vizuelnu skulpturu, sačinjenu od traka iz video (VHS) kaseta, koja drugačije dijeli prostor.

Cilj je skrenuti pažnju na gradnju nove zgrade ASU u Sarajevu, koja je prije dvije godine zaustavljena iz bizarnog, administrativnog razloga – neizdavanja građevinske dozvole.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije