Studenti iz Turske družili se štićenicima Zavoda Mjedenica

AA
Studenti iz Turske družili se štićenicima Zavoda Mjedenica
U okviru "Programa razmjene iskustava" koji ove godine po drugi put provodi Turska agencija za međunarodnu saradnju i kordinaciju (TIKA) grupa od 14 studenata volontera iz Turske boravi u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski studenti su u okviru programa danas u Sarajevu posjetili Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece ''Mjedenica''.

Tom prilikom, studenti su se družili sa štićenicima Zavoda, te imali zajedničke aktivnosti u ateljeu za rukotvorine, koji je obnovila i opremila upravo TIKA.

Koordinator TIKA-e u Sarajevu Omer Faruk Alimci za AA je kazao kako je TIKA 2017. godine pokrenula "Program razmjene iskustava", u okviru kojeg ove godine oko 500 studenata iz Turske boravi u 30 zemalja.

Cilj ovog programa, prema riječima Alimcija, jeste da studenti iz Turske razmjene iskustva sa stanovnicima BiH, a osim Sarajeva, oni će boraviti u Mostaru i u Zenici.

Direktorica Zavoda Mjedenica Mirsada Čakal istakla je kako štićenici ove ustanove imaju različite aktivnosti. Dodala je, također, kako su danas imali priliku provesti jedan lijep dan s gostima, studentima iz Turske.

Među studentima iz Turske koji su danas posjetili “Mjedenicu” bila je i Beyzanur Madran, studentica sociologije na Univerzitetu Mimar Sinan.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog činjenica da je imala priliku posjetiti Bosne i Hercegovinu, a posebno zbog toga što je imala priliku družiti se i provesti vrijeme zajedno sa štićenicima zavoda “Mjedenica”.

"Drago nam je da kroz ovakve aktivnosti možemo dati svoj doprinos", poručila je Madran.

“Program razmjene iskustava” u BiH će trajati do 16. augusta, a planirano je da studenti borave u Zenici, Mostaru, Doboju i Fojnici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije