Studenti Ekonomskih fakulteta u Mostaru održali info dane

Radiosarajevo.ba
Studenti Ekonomskih fakulteta u Mostaru održali info dane

U prostorijama Ekonomskog fakulteta Sveučilišta je u srijedu 23.05.2018. godine održan prvi, a danas na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i drugi Info dan na kojima su studenti tih fakulteta koji učestvuju u takmičenju u izradi marketing kampanja finansiranoj od strane Evropske Unije, svoje kolege i sve posjetitelje upoznali sa kampanjom, porukama i svrhom iste. Također su prezentirali rezultate njihovih istraživanja o  neformalnom obrazovanju, te upoznali svoje kolege s nekim od prilika koje im se nude.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju realizuju ovi studenti u okviru kampanje „Ja BiH upalio svjetlo, a ti?“

Podsjećamo, jučer su na svojim zvaničnim stranicama postavili novi video snimljen u sklopu kampanje. Radi se o Vanrednim vijestima, u kojima  javila njihova voditeljica koja je saopćila kako je u javnost procurila informacija da su svi radnici zaposleni na nezakonit način u BiH dali ostavke. Naravno - radi se o satiričnoj vijesti. 

Ovim Vanrednim vijestima studenti su željeli aktualizirati probleme ovakvog zapošljavanja u BiH, te ovaj veoma ozbiljan problem u kojem vide svojevrsnu kočnicu za napredak svoje zemlje, javnosti prezentirati na duhovit i potpuno drugačiji način. Iza smijeha koji nam ovaj video donosi, stoji ozbiljna poruka koja se ogleda u tome da, zapošljavanje preko „štele“ jeste ozbiljan problem našeg društva i da se protiv istog treba boriti. Na koji način, studenti nam namjeravaju otkriti u narednim video porukama.
Do tada poručuju mladim osobama sljedeće „Zaboravi štelu, pokaži se na djelu!“.

Video pogledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije