Sretna porodica, sretno dijete: Šarena parada prošla Sarajevom

Radiosarajevo.ba
Sretna porodica, sretno dijete: Šarena parada prošla Sarajevom
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Dječija nedjelja - Šarena parada prošla Sarajevom
U ponedjeljak, 1. oktobra u 12 sati održana je druga šarena parada pod nazivom "Sretna porodica, sretno dijete", u organizaciji Udruženja "Dajte nam šansu", povodom obilježavanja Dječije nedjelje - borbe za dječija prava.
Parada je inkluzivnog karaktera u kojoj učestvuju djeca s poteškoćama u razvoju, koja, u pratnji svojih roditelja, paradiraju od BBI centra do Sebilja. 

Polazeći od toga da su mogućnosti djece nejednake, ali da su jednaka njihova prava, Udruženje Dajte nam šansu, zajedno sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, uz podršku obrazovnih ustanova te nevladinih organizacija odlučilo je organizirati Drugu šarenu paradu pod nazivom Sretna porodica sretno dijete“, u kojoj su učestvovala djeca različitih kategorija.

Na paradi su pored djece učestvovati i Sarajevo Drum orchestra koji su predvodili paradu, te mažoretkinje, škole, volonteri Udruženja te gosti i partneri Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije