Spektakularan doček Nove godine uz Zdravka Čolića: Slike Sarajeva obišle regiju

Radiosarajevo.ba
Spektakularan doček Nove godine uz Zdravka Čolića: Slike Sarajeva obišle regiju
Uz sjajnu atmosferu, hitove regionalne zvijezde Zdravka Čolića te spektakularan vatromet desetine hiljada građana i posjetilaca Sarajeva uplovili su, na trgu ispred Sarajevo City Centra, u novu 2018. godinu.

Fotografije i snimci veselja sa ulica Sarajeva obišle su cijelu regiju, te oduševile sve građane koji su na otvorenom dočekali novu godinu u drugim gradovima Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kosova...

Centralna manifestacije i doček nove godine na otvorenom u Sarajevu su upriličeni na trgu ispred Sarajevo City Centra, gdje su najprije okupljene zabavljali bend Last Location i DJ Drop Department. Nakon toga, na binu je izašla zvijezda večer - Zdravko Čolić koji je izvedbom hitova kao što su Gori vatra ili hitovi s njegovog novog albuma, naprosto zapalio atmosferu u centru glavnog grada BiH.

Prema prvim procjenama, u toku dočeka nove godine na centralnoj manifestaciji boravilo je oko 30.000 posjetilaca i građana, ali ta brojka trebala bi biti potvrđena tek naknadno.

Naposlijetku, sjajnu atmosferu dodatno je zagrijao višeminutni vatromet koji je započeo tačno u ponoć sa zgrade hotela Holiday.

Slike s ulica Sarajeva poslale su divnu poruku, kako u regiju, tako i u cijeli svijet, te je sigurno da je nakon prošlogodišnjeg spektakla s Dinom Merlinom, ova noć postavila nove ciljeve pred gradsku upravu, kako bi narednih godina rušili rekorde.

Prema najavama, manifestacija u centru Sarajeva trebala bi trajati i u nekoliko prvih sati nove godine, a sjajnu atmosferu pokazuju ispunjene ulice.

Veliki broj policijskih službenika Kantona Sarajevo poduzeo je mjere na osiguranju dočeka Nove godine na području Kantona Sarajevo, s posebnim osvrtom na javni doček na Trgu Bosne i Hercegovine. Na javnom dočeku prisutna je i jedinica Vatrogasne brigate, te ekipa Hitne pomoći.

Trećeg dana proslave u Sarajevu, odnosno 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Zbog javnog dočeka Nove godine dio glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu danas je blokiran od 17 do 3 sata ujutro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije