Šoljanin: Žena mora paziti sebe kako bi najodgovorniji 'posao' radila što bolje

Radiosarajevo.ba
Šoljanin: Žena mora paziti sebe kako bi najodgovorniji 'posao' radila što bolje
Foto: UMD Bombon / Udruženje Majka i dijete – Bombon na prvoj konferenciji u sarajevskoj Vijećnici
Udruženje Majka i dijete – Bombon je danas u Gradskoj vijećnici u Sarajevu organizovalo prvu konferenciju s ciljem prezentacije aktivnosti i rada udruženja.

Ovo je bila i prilika da se zahvali svim društveno – odgovornim kompanijama i organizacijama koje su podržale rad Udruženja i na taj način pomogle zajednici. 

Na Konferenciji je promovisana prva Ambasadorica Udruženja, gospođa Majda Skaka, a koja se zahvalila Udruženju na jačanju uloge žena u stvaranju humanijeg društva.

„Želja mi je na svaki način podržati i podstaći što bolju komunikaciju između žena različitog ekonomskog statusa i obrazovanja te učestvovati u radu na uklanjanju predrasuda. Kao Ambasadorica, podržavat ću aktivnosti koje vode ka mentalnom jačanju žene - majke i boljem razumijevanje globalnih problema porodice kao osnovne ćelije svakog društva", dodala je gospođa Skaka. 

Udruženje Majka i dijete – Bombon kontinuirano radi na promociji i uvezivanju svih srodnih organizacija u cilju omogućavanja bolje informisanosti i konkretne podrške ženama i djeci s fokusom na jačanje društvene uloge žene – majke.

Unutar udruženja se nalazi i Institut za majku i dijete, a direktorica Belma Šoljanin, psihologinja i dugogodišnja aktivistica u nevladinom sektoru poručuje:

“Žena - majka mora biti u fokusu, mora voljeti i paziti sebe, da bi najodgovorniji 'posao' koji dobije rođenjem djeteta radila što bolje. Na ovaj način, žena će uživati u svom majčinstvu, očuvati sebe, svoje zdravlje, a samim tim i svoju porodicu."

Ispred Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, obratila se direktorica Aida Pilav:

“Građenje partnerstava javnih zdravstvenih ustanova i nevladinog sektora nesumnjivo je najznačajniji korak u unapređenju i poboljšanju zdravlja i kvaliteta života stanovništva. Neizmjerno smo sretni što smo ušli u ovo, za nas veoma značajno, partnerstvo i potpisivanjem Memoranduma o saradnji s Udruženjem Majka i dijete – Bombon smo i formalizirali našu zajedničku ideju da radimo zajedno na promociji zdravlja majke i djeteta i promociji važnosti ranog rasta i razvoja djeteta.“

Pored mnogobrojnih prijatelja i partnera, Konferenciji su prisustvovali predstavnici javnog sektora, diplomatskog kora, različitih nivoa vlasti u BiH i poslovnog sektora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije