Škola poduzetništva Općine Centar i Udruženje Idea: Polaznici dobili certifikate

Radiosarajevo.ba
Škola poduzetništva Općine Centar i Udruženje Idea: Polaznici dobili certifikate
Foto: Općina Centar / Uručeni certifikati za 80 polaznika

U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo u petak 30. novembra 2018. godine upriličena je dodjela certifikata o završenoj školi poduzetništva Općine Centar.

Polaznicima škole poduzetništva certifikate su uručile pomoćnica općinskog načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić i predsjednica Udruženja Idea Suada Peštek.

Pomenutu školu, koju je realizovalo Udruženje „Idea“ pod pokroviteljstvom Općine Centar, uspješno je završilo 80 polaznika.

Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

Prilikom dodjele certifikata Fazlić je istakla da Općina Centar godinama izdvaja značajna sredstva za poboljšanje položaja mladih.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo u saradnji sa Udruženjem „Idea“ i u ovoj godini mladima omogućili da steknu nova znanja. Čestitam svim polaznicima na uspješno završenoj školi poduzetništva Općine Centar. Nadam se da će vam stečena znanja pomoći u daljem životu i usavršavanju. Znanja koja ste stekli možete iskoristiti i u Općini Centar kroz programe start-up biznisa namijenjene isključivo mladima. Objekat u kojem se nalazimo, Centar kulture i mladih također vam nudi mnogo sadržaja koji su potpuno besplatni i ovom prilikom vas pozivam da se uključite u rad nekih od njih, ovisno o vašim interesima", poručila je Fazlić.

Peštek se zahvalila Općini Centar koja je u navedenom udruženju pronašla partnera i što podržava projekte ovog tipa namijenjene školovanim mladim nezaposlenim ljudima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije