Sastanak propao, štrajk glađu se pooštrava, a dio radnika spreman se zapaliti

M. R. S.
Sastanak propao, štrajk glađu se pooštrava, a dio radnika spreman se zapaliti
Foto: Fena / Radnici Zenicatransa na protestnoj šetnji

Na sastanku predstavnika radnika Zenicatransa sa saradnicima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića nije ništa dogovoreno te se štrajk glađu i blokada Autobuske stanice Zenica nastavljaju.

Grupa od oko 20 radnika, koja je od jutros stupila u štrajk glađu, od sutra neće uzimati ni vodu, a moguće je da će im se u štrajku glađu pridružiti i ostali radnici.

Huso Sarvan, predsjednik Sindikata Zenicatransa, za Radiosarajevo.ba je kazao i da je dio radnika izjavio da je spreman i zapaliti se, te je demantovao informaciju, koja se pojavila u nekim medijima, da su dva radnika to i pokušala jutros uraditi.

„Niko se nije pokušao zapaliti, ali je grupa radnika rekla da su na to spremni. Ja ću na sve načine pokušati da ih odvratim od tih misli“, dodao je Sarvan.

Istakao je da su održali protestnu šetnju do Gradske uprave kako bi pokazali da su tu, te da u prvi momenat niko iz Grada Zenice nije htio razgovarati s njima.

„Kada smo krenuli nazad i nakon što sam dao izjavu medijima, pozvali su nas iz Gradske uprave i vratili smo se na sastanak. Ispričali su nam priču koja se svodi na to da se ništa ne može preko noći. Ja sam rekao da ovo nije od 31. decembra. Ja sam Gradskom vijeću i prije dvije godine ukaziovao na probleme“, dodao je Sarvan.

Naglasio je da su dva i po mjeseca bez plate i da nemaju svojoj porodici šta odnijeti.

„Postoji samo jedna adresa ko je kriv za ovo, a to je gradonačelnik“, istakao je Sarvan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije