Sarajevska žičara predstavljena učesnicima SFF-a, Skaka: Ponosni smo

V.A.Z.
Sarajevska žičara predstavljena učesnicima SFF-a, Skaka: Ponosni smo
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sa današnjeg eventa na Trebeviću

Sve popularnija turistička atrakcija, Sarajevska žičara, danas je predstavljena učesnicima i gostima Sarajevo film festivala (SFF).

Na gornjoj stanici, na jednoj od najviših tački Trebevića, upriličen je prijem čiji su domaćini bili gradonačelnik Abdulah Skaka i direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Večeras se na SFF-u proglašavaju pobjednici, a ovaj posljednji takmičarski dan prilika je i za sumiranje rezultata.

Gradonačelnik Skaka tim povodom izjavio je da Grad može biti ponosan na ovakvu manifestaciju te da Festival nesumnjivo doprinosi razvoju turizma i ekonomije Sarajeva u velikoj mjeri.

Nakon dužeg perioda, ovo je godina kada je Grad ponovo postao jedan od pokrovitelja SFF-a što treba da donese korist za sve. To je naglasio direktor Purivatra, osvrnuvši se na prošlogodišnje izračune po kojima je SFF imao promet veći od 50 miliona KM.

“Kada budemo sabrali svo poslovanje hotela, restorana, kafića, rad taksija, svih drugih službi, sav porez i PDV, znat ćemo ovogodišnji bilans”, pojasnio je Purivatra, podcrtavši da je prosječan promet festivala toliki kao da tokom godine zapošljava 1400 ljudi.

Svakako, manifestacija u koju se isplati ulagati i koja ta ulaganja višestruko vrati. Gradonačelnik je, između ostalog, najavio bolje uređenje grada i ugostitetljskih objekata, kojih je ove godine u toku festivala otvoren veliki broj. Kazao je da će se od naredne godine ova oblast bolje urediti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije