Sarajevska atrakcija: Šampioni u skokovima u vodu dolaze u subotu na Bentbašu

N. Ka.
Sarajevska atrakcija: Šampioni u skokovima u vodu dolaze u subotu na Bentbašu
Fena / Skokovi na Bentbaši

U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ iz Sarajeva, u subotu, 18. avgusta bit će održano četvrto takmičenje u skokovima na Bentbaši „Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2018“.

Danas je tim povodom u Sarajevu održana press konferencija na kojoj je Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad, kazao kako je sve spremno za ovaj veliki događaj, koji prerasta u tradiciju. Napravljena je nova platforma i očišćeno korito rijeke, kazao je on, i dodao kako ovo predstavlja veliko unaprjeđenje turističke ponude Sarajeva.

Dino Bajrić iz Udruženja SporTur otkrio je kako dolaze najbolji skakači iz regije, te Njemačke i Danske.

"Sada je nešto veća visina zbog nove platforme - nova visina platforme je 18 metara, a dubina četiri metra. Želimo da ova manifestacija ode dalje i pokaže ljudima da je ovdje nekad bilo skakalište i kupalište koje želimo vratiti Sarajevu", izjavio je oni rekao kako će skokovi biti i revijalni i klasični.

Cilj je, naglašeno je, da u Sarajevo dovedu svjetski poznate skakače u revijalnim skokovima i da ovo bude svjetski prepoznata manifestacija.

Na pressu je govorio i direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak koji je, kazavši da će njegov tim učestvovati u sigurnosnom aspektu, poručio i ovo: "Nadamo se da nećemo imati nikakvog posla."

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije