Sarajevo: Objavljeni grafiti "novinari crvi" i "novinari teroristi"

L. R.
Sarajevo: Objavljeni grafiti "novinari crvi" i "novinari teroristi"
Foto: BHRT / Uvredljivi grafiti u Sarajevu

Novinari iz više bh. redakcija danas će održati mirne proteste u Sarajevu, tražeći veću zaštitu medijskih radnika u našoj zemlji.

Povod su sve češći napadi na novinare u Bosni i Hercegovini, od čega su se dva slučaja dogodila protekle sedmice. Podsjetimo, prvo je novinarka Oslobođenja Gordana Katana iz Banje Luke bila pod snažnim pritiscima zbog stavova koje je na račun nekih vladajućih političara iznosila na svom privatnom Facebook profilu, a onda su huligani napali i na Radiosarajevo.ba.

Ovo je drugi protest novinara u Sarajevu u posljednjih godinu dana, nakon što su novinari u avgustu prošle godine protestovali zbog napada na kolegu Televizije BN Vladimira Kovačevića iz Banja Luke.

I dok se novinari okupljaju danas u 12 sati u centru grada, kako javljaju naše brojne kolege, u Sarajevu su se "pojavili" uvredljivi grafiti na račun novinara.

"Novinari crvi" i "Novinari teroristi" (Giornalisti terroristi) ispisano je na kamenom zidu, navodno kod Energoinvesta. Vrijedi istaći i da su, prije tačno sedam dana, u Splitu ispisani također uvredljivi grafiti, a jedan među njima glasio je "novinari crvi"...

Pretpostavlja se da su grafiti u Sarajevu nastali sinoć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije