Sarajevo Holiday Market: Događaj koji slavi različitost Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Sarajevo Holiday Market: Događaj koji slavi različitost Sarajeva
Foto: sahm.ba / Sarajevo Holiday Market

Deveti po redu Sarajevo Holiday Market, koji će u sarajevskom parku Hastahana biti postavljen sve do 13. januara 2020. godine, nudi pregršt magičnih detalja, idealnih za kreiranje nezaboravnih prazničnih fotografija. 

Sarajevo Holiday Market je mjesto gdje slavimo sve praznike koji se u Sarajevu zimi slave već stoljećima (katolički i pravoslavni božić, jevrejska Hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru...), afirmišući tako multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

Ovo je mjesto na kome ima za svakoga po nešto, a najviše za mlade ljude. Ovo je mjesto za dobre ljude i, naravno, susret svih onih koji su različiti, a žele uživati.

Sarajevo Holiday Market - undefinedFoto: sahm.ba: Sarajevo Holiday Market

Sarajevo definitivno treba da bude ovako, jer naša različitost je naše bogatstvo. 

Sarajevo Holiday Market je događaj kojeg je, ukoliko se nađete u Sarajevu do 13. januara 2020., gotovo nemoguće ne primijetiti i na neki način u njemu ne učestvovati. 

Više od dva miliona posjetitelja posjetilo je dosadašnjih osam izdanja Sarajevo Holiday Marketa. Među njima su bile i brojne javne ličnosti (predstavnici državnih i lokalnih vlasti, članovi diplomatskog kora, kulturni i sportski radnici, poduzetnici...), ali i mnogo onog običnog, finog svijeta, koji je svakodnevno uživao u širokoj ponudi Sarajevo Holiday Marketa i prazničnoj atmosferi koju je ovaj događaj donio u glavni grad BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije