Sarajevo Food Dictionary proslavio 1. rođendan i predstavio zimsko izdanje

N. P.
Sarajevo Food Dictionary proslavio 1. rođendan i predstavio zimsko izdanje
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary, odnosno Winter Edition je prvi i jedini gastro vodič grada Sarajeva koji danas slavi svoj prvi rođendan. Četvrti broj publikacije danas je svečano predstavljen, dok posljednja dva primjerka broje tiraž od 25.000 primjeraka.

Izdanje Sarajevo Food Dictionarya prerastao je iz klasičnog gastro vodiča s kratkim informacijama u magazin, iako je zadržao formu džepnog vodiča.

Medina Dedajić, urednica Sarajevo Food Dictionarya kazala je kako prethodnu godinu završavaju s brojnim uspjesima te kako su otkrili nove male restorane za sve ljubitelje dobre hrane, nove delicije za ponijeti, nove gastro izlete, te uvrstili gastro abecedu preko 110 jela i top tri mjesta u gradu gdje gurmani mogu sve to da probaju.

„Decembar je i vlada prava praznična atmosfera, a mi se opraštamo od 2018. godine s brojnim uspjesima dok pripremamo nove evente za januar 2019. Godina iza nas je bila više nego uspješna. Ostvarili smo četiri printana izdanja od kojih zadnja dva sa zavidnim tiražima od 25.000 primjeraka, izbacili smo prvu gastro aplikaciju u vidu vodiča u BiH koja u januaru čeka novi release uz velike promjene koje će korisnicima učiniti uživanje u sarajevskoj hrani još jednostavnijim'', istakla je Dedajić.

U junu mjesecu predstavljena je druga branša SFD zajedno s partnerom Mistral BiH. Riječ je o jedinoj gastro aplikaciji na području grada koja je na četiri jezika i koja će korisnicima pružiti nove opcije, kao i opciju source.

Treću fazu postojanja SFD publikacije kroz zadnju godinu dana obilježilo je više od 20 tematskih događaja održanih u brojnim sarajevskim restoranima, gdje su održane i radionice zdravog kuhanja.

"Četvrta faza aktivnosti Sarajevo Food Dictionary Experience je u finalnoj pripremi, a riječ je o prvom ambijentalnom internacionalnom finger food cateringu u Sarajevu, kapaciteta do 200 ljudi gdje će se predstaviti šest World Experience menija i jako se radujemo ovoj novoj avanturi koju ćemo korisnicima predstaviti u februaru 2019. godine“, dodala je Dedajić.

Sarajevo Food Dictionary, sretan rođendan!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije