Sarajevo Food Dictionary: Mistral predstavio prvu gastro aplikaciju glavnog bh. grada

J. M.
Sarajevo Food Dictionary: Mistral predstavio prvu gastro aplikaciju glavnog bh. grada
Nakon uspjeha dva izdanja Gastro vodiča glavnog grada BiH, Sarajevo Food Dictionary i Mistral predstavili su i aplikacije Sarajevo Food Dictionary.

Prva i jedina gastro-aplikacije u BiH dostupna je svim korisnicima besplatno na četiri jezika - bosanskom, engleskom, turskom i arapskom - a omogućeno je i offline korištenje aplikacije.

 "Ponosni smo što je firma Mistral napravila prvu i jedinu gastro aplikaciju u Sarajevu. Pruža navigiranje do 100 restorana i ugostiteljskih objekata te daje najbolju gastro ponudu Sarejeva na jednom mjestu. Aplikacija prati sadržaj vodiča i interaktivna je. Pored interaktivne mape Sarajeva, daje pinove sa restoranima, sličice koja jela se preporučuje, potom opis i cijene tih jela. Imamo i sekciju gastro izleta i sekciju notifikacije, gdje se mogu vidjeti aktivnosti svakog restorana, odnosno ima li neku akciju, sniženje, specifičan događaj", rekla je za portal Radiosarajevo.ba Medina Dedajić, menadžerica projekta Sarajevo Food Dictionary.

SFD_rsa_11.jpg - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

Za kratko vrijeme, čak i prije nego je zvanično lansirana, aplikacija je izazvala veliki interes.

"Samo je idejna zamisao aplikacije bila dovoljna da korisnici kupe više od 100 pinova. To nam je priznanje ali i obaveza da aplikaciju u budućnosti pokušamo učiniti kvalitetnijom", dodaje Medina Dedajić.

Faris Fetahagić, projekt menadžer kompanije Mistral, govorio je o kompaniji Mistral, o tehnologiji korištenoj na projektu Sarajevo Food Dictionary, izazovima projekta.

Aplikacija Sarajevo Food Dictionary dostupna je na App Store i Play Google Store, a besplatna je za skidanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije