Sarajevo će biti filmski centar svijeta: Pripreme i odbrojavanje do početka 25. SFF

Radiosarajevo.ba
Sarajevo će biti filmski centar svijeta: Pripreme i odbrojavanje do početka 25. SFF

U toku su posljednje pripreme za 25. Sarajevo Film Festival (SFF), koji počinje za šest dana. Ispred Narodnog pozorišta postavljen je Festivalski trg, a danas su postavljene i prepoznatljive zastavice sa znakom Sarajevo Film Festivala u Festivalskoj ulici.

Specijalni gost 25. Sarajevo Film Festivala čuveni meksički glumac

Sarajevo Film Festival počinje u petak, 16. augusta, svjetskom premijerom filma "SIN" bosanskohercegovačke redateljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u Narodnom pozorištu te u Ljetnom kinu Raiffeisen. Publici će film u Ljetnom kinu Raiffeisen predstaviti ekipa filma predvođena redateljicom.

Od početka puštanja u prodaju ulaznica, za filmove ovogodišnjeg Festivala vlada veliki interes publike. Ove godine, s obzirom da je u pitanju jubilarno izdanje festivala, povećano je zanimanje publike za sve filmske programe. Ukupno će biti prikazano rekordnih 270 filmova u 18 programa iz 56 zemalja. Čak 68 filmova zabilježit će svjetsku, a 12 međunarodnu. U konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva su 53 filma, saopćeno je iz SFF Pressa.

Jubilarni 25. SFF ruši sve rekorde, vaučer od 100.000 KM uručen Zemaljskom muzeju

Kupovinu ulaznica može se izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala (www.sff.ba) te dolaskom u Glavni Box Office u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva 24), koji je otvoren od 10.00 od 19,00 sati, 11. i 12. augusta od 12.00 do 16.00 sati, od 13. do 15. augusta od 10.00 do 19.00 sati. U vrijeme održavanja Festivala (16–23 augusta), Glavni Box Office će biti otvoren od 08.30 do 22.00 sata.

Sarajevo Film Festivala bit će održan od 16. do 23. augusta pod pokroviteljstvom UNESCO-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije