Samoproglašeni ljekar i filozof: Ne otvaram lječilište, ali dolazim u Bosnu

B. R.
Samoproglašeni ljekar i filozof: Ne otvaram lječilište, ali dolazim u Bosnu
Foto: Miroljub Petrović You Tube / Miroljub Petrović

Lječilište Instituta za prirodnu medicinu koji se dovodi u vezu sa samoprozvanim ljekarom i filozofom Miroljubom Petrovićem se neće graditi u Bosni i Hercegovini.

Za portal Radiosarajevo.ba su ovu informaciju potvrdili Petrović i opština Bosanski Petrovac na čijoj teritoriji se navodno trebalo graditi ovo lječilište.

U bh. javnosti su se pojavili glasine da Institut za prirodnu medicinu namjerava graditi lječilište na planini Oštrelj - opština Bosanski Petrovac.

U svojem video zapisu koji je Petrović poslao redakciji portala Radiosarajevo .ba kao odgovor na pitanje da li planira graditi lječilište je uputio uvrijedljive komentare novinarki jednog sarajevskog dnevnog lista koja je pokušavala razgovarati s njim na ovu temu.

U obraćanju koje obiluje vulgarnostima, Petrović je istakao da su lječilišta otvarali bivši studenti fakulteta koji radi pod okriljem ovog instituta. Pri tome je negirao da oni imaju više bilo kakve veze s njim.

Kontroverzni Petrović je potvrdio da će doći u Bosnu i Hercegovinu.

"Ne otvaram nikakve konclogore u Bosni, kako kažu goveđe novine... Tačno je da stižem u Bosnu. Ne znam tačno datum. Stižem uskoro. Ne dolazim da otvaram lečilište", rekao je Petrović.

Video zapis koji je Petrović poslao našoj redakciji možete pogledati klikom na ovaj link.

Miroljub Petrović je u žižu regionalne javnosti dospio svojim izrazito radikalnim i isključivim stavovima, kao i stavovima o načinu liječenja zdravstvenih problema.

Zagovornik je ekstremnog konzervativizma. Poriče teoriju evolucije i podržava kreacionizam.

Za svoje sugestije o liječenju kaže da nije način liječenja već "prijedlog kako da se liječe oni koji su se sami otrovali".

Iako tvrdi da je izliječio mnoge i da mnogi ljudi o tome svjedoče, postoje suprotni navodi - da Petrović nije nikoga izliječio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije