Rudar iz Breze pravi i prodaje zimske pakete da spasi suprugu

Radiosarajevo.ba
Rudar iz Breze pravi i prodaje zimske pakete da spasi suprugu
Facebook/Screenshot / Ko nema Neka Uzme Halal Je

Nakon što je priča o Mustafi Alajmoviću, rudaru iz Breze koji pravi i prodaje džemove da spasi suprugu, a pritom i hrani gladne prošle godine oduševila bh. javnost, ovaj humanitarac postao je prava inspiracija mnogima na društvenim mrežama. 

Rudar iz Breze pravi i prodaje džemove da spasi suprugu, a pritom hrani gladne 
Nevjerovatan nastavak priče o rudaru koji prodaje džemove da spasi suprugu

"Bujrum ovako izgledaju naši zimski paketi. Može se desiti samo da ne bude nekih proizvoda, ali zamijenimo s istim ili boljim. Uz ovo dođe još 10 kg krompira", napisao je Alajmović na svojoj Facebook stranici Ko nema Neka Uzme Halal Je 

Mustafa Alajmović koji se našao u iskušenju borbe protiv bolesti njegove supruge Zehre. U toj borbi svoje proizvode prodaje i na taj način pomaže suprugu koja se bori sa tumorima koji zahtjevaju jako puno novaca.

Kako smo ranije pisali, nezavidna pozicija u kojoj se Mustafa i njegova porodica nalaze često je bila razlog da mnogi ljudi donose pomoć upravo njemu na vrata, ali to nije pokolebalo ovog rudara iz Breze da i on sam pomaže drugima i da udjeljuje onima kojima je pomoć, kao i njemu, potrebna.

"Moja žena Zehra imala je sedam operacija, od dojke, preko vrata, kičme i plećke pa do maternice. Hvala Bogu, sve smo sanirali osim jednog dijela tijela, gdje se trenutno pojavila upala, ali već sam posljednjih dana skupio za troškove nove operacije i ostala plaćanja, kojih ima previše", kazao nam je tada Mustafa, uz opasku da ipak zahvaljuje Bogu što ima mogućnost pomoći nekome, "pa makar preko tegle džema jer drukčije ne može i to je sve što ima".

"Htio bih poručiti javnosti da, ako ja već moram biti primjer ili poruka, onda vas molim sve da budete bolji od mene i takmičite se ko će više dobra učiniti", zaključuje Mustafa razgovor s novinarima portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije