Ribari na Miljacki: Ulovimo i tri ribe dnevno i svaku vratimo u rijeku

S. L., N. Ka.
Ribari na Miljacki: Ulovimo i tri ribe dnevno i svaku vratimo u rijeku
Miljacka bez obzira na količinu vode koja teče njenim koritom mnogima predstavlja bijeg od svakodnevnice i jedinstvenu priliku za ribolov, Reporter portala Radiosarajevo.ba razgovarao je s jednim Sarajlijom koji se pecanjem bavi iz hobija.

Biciklom ide od mosta do mosta u jutarnjim satima i peca, a svaku ribu koju izvadi vraća u Miljacku. Za njega je ovo rijeka na kojoj ima priliku da zabaci udicu i na tren pobjegne od svakodnevnih problema.

Svim onima koji govore da u Miljacki nema ribe, ovaj pozitivni čovjek kaže da je znao i tri ribe dnevno upecati, a lovi samo na crva.

Jučer je uhvatio klijena kojeg je nakon što se uslikao sa ulovom vratio u vodu. Korito Miljacke, iako je mnogi ne smatraju pogodnim mjestom za ribolov, svakodnevno pohode deseci entuzijasta, koji na ovaj način prekrate sebi dane.

Jedna od starijih gospođa koja je prolazila dok smo razgovarali sa ovim zaljubljenikom u ribolov, zaustavila se i pitala da li može uhvaćenu ribu politi vodom, da je "osvježi" dok je fotografišemo, jer je, kako ona kaže, šteta da se živo biće pati.

Priča ovog Sarajlije je samo je jedan od primjera u nizu koji pokazuju koliko je Sarajlijama stalo do Miljacke, kakva takva ona bila, te da vape za minimalnom brigom vlasti o ovoj opjevanoj rijeci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije