Red Bull Cliff Diving: Danas spektakl na Starom mostu

A. S.
Red Bull Cliff Diving: Danas spektakl na Starom mostu
Foto: Red Bull / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Mostar je danas po peti put domaćin Svjetskog prvenstva u ekstremnim skokovima Red Bull Cliff Divinga, a Stari most je pozornica za elitne svjetske skakače i skakačice koji se vratolomnim skokovima u ledenu Neretvu bore za titulu svjetskog šampiona.

Elitni svjetski skakači pod budnim okom međunarodnih sudija danas na Starom mostu u Mostaru izvode čudesne akrobacije sa 27 metara visine, a najbolje svjetske skakačice s UNESCO-ovog na daleko poznatog spomenika u ledenu Neretvu skaču sa 21 metra visine.

Mostar od ranih sati na nogama: Počinje Red Bull Cliff Diving, danas prvi skokovi

U spektakularnim skokovima elitnih svjetskih skakača sa Starog mosta u Mostaru uživaju brojni domaći i strani visoki dužnosnici, hiljade gledatelja iz čitave regije slila se u Mostar uživati u spektakularnim skokovima najboljih svjetskih skakača i skakačica.

Jučer je izvođenjem prve dvije serije skokova počelo Red Bull Cliff Diving takmičenje.

Nakon prvog dana takmičenja u Mostaru, vodeći su:

Ženska konkurencija:
1. Rhiannan Iffland (AUS)
2. Genevieve Bradley (SAD)
3. Jessica Macaulay (UK)

Muška konkurencija:
1. Jonathan Paredes (MEK)
2. Constantin Popovici (RUM)
3. Andy Jones (SAD)

Veliko finale na rasporedu je u 13 sati. Očekuje se da će, kao i prethodnih godina, plato ispod Starog mosta preplaviti gledaoci, njih oko 20.000 najvjernijih, kako bi pratili atraktivne skokove koji izazivaju oduševljenje ljubitelja ovog sporta širom svijeta.

Organizatori napominju da će Stari most danas biti zatvoren za prelazak u periodu od 12:30 do 15:30 sati.

Ulaz na takmičenje slobodan, a gledaocima se preporučuje da dođu ranije kako bi izbjegli gužve.

Kao popratni program takmičenja, večeras također počinje i Old Town Street Fest, koji na pet bina u Starom dijelu Mostaru donosi nastupe velikog broja popularnih bh. i regionalnih izvođača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije