Radnici Zenicatransa iscrpljeni, ali ne odustaju, intervenirala i Hitna

M. R. S.
Radnici Zenicatransa iscrpljeni, ali ne odustaju, intervenirala i Hitna
Foto: Anadolija / Štrajk glađu radnika Zenicatransa

Iako umorni i iscrpljeni, grupa radnika Zenicatransa i dalje je u štrajku glađu u koji su stupili jučer, a jutros je intervenirala i Hitna pomoć.

„Jednom radniku je pozlilo. Pozvali smo Hitnu, ukazali su mu pomoć na licu mjesta. On je inače bolestan i govoril ismo mu da se odmori, ali on ne želi napustiti prostorije u kojima radnici štrajkuju glađu“, kazao je za Radiosarajevo.ba Huso Sarvan, predsjednik Sindikata Zenicatransa.

Istakao je da su uputili apel gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću da dođe i obrati se radnicima, ali i apel granskom i kantonalnom sindikatu da pokušaju zajednički naći rješenje.

Podsjetimo, radnici Zenicatransa su prošle sedmice blokirali Autobusku stanicu Zenica, a od jučer je grupa njih i u štrajku glađu. Oni već dva i po mjeseca nisu dobili plaće, a i račun firme je do jučer bio blokiran zbog duga Poreznoj upravi FBiH. Radnici traže i sistemsko rješenje za spas preduzeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije