Race for the cure: Hiljade učesnika u Sarajevu u borbi protiv karcinoma dojke

Radiosarajevo.ba
Race for the cure: Hiljade učesnika u Sarajevu u borbi protiv karcinoma dojke
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Humanitarna šetnja Race for the cure 2018.
Jedanaesta trka "Race for the cure" koja je održana u nedjelju, 30. septembra 2018. godine, krenula je u 11 sati ispred Sarajevo City Centra u Sarajevu (SCC).

Trka/šetnja čiji je cilj osnaživanje zdravlja žena i njihove borbe protiv raka dojke održava se u više od 150 gradova širom svijeta, a prvi put se održala u našem glavnom gradu 2008. godine. 

Ispred SCC-a danas su se okupile žene i muškarci svih uzrasta, iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kako bi podržali borbu protiv karcinoma dojke.

Danas ste mogli vidjeti i Ambasadorice Njemačke i SAD-a, gradonačelnika Sarajeva i načelnik općine Centar među hiljadama šetača u humanitarnoj manifestaciji koja za cilj ima prevenciju raka dojke.

Humanitarna šetnja Race for the cure 2018. - undefinedHumanitarna šetnja Race for the cure 2018. (Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba)

Inače, oktobar je mjesec koji je zvanično proglašen mjesecom borbe protiv karcinoma dojke. U BiH nema tačnih podataka o broju oboljelih, ali nezvanična statistika pokazuje da od oko 1.300 novootkrivenih slučajeva 500 žena zbog te bolesti izgubi bitku za život. 

Race for the Cure je jedinstveni događaj koji na jednom mjestu, na nekoliko sati uspije okupiti žene koje su preživjele bolest i njihove prijatelje, građane koji žele pokazati svoju solidarnost sa njima, porodice, timove učenika, poznate ličnosti, a sve kako bi se podigla svijest u borbi protiv karcinoma dojke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije