Amra Silajdžić Džeko: Ponosna sam što sam glas djece koja su heroji

Radiosarajevo.ba
Amra Silajdžić Džeko: Ponosna sam što sam glas djece koja su heroji
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amra Silajdzić ambasadorica Udruženja
Ambasadorica Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH je Amra Silajdžić Džeko.

Kako je najavljeno, ambasadorica Amra će se zalagati za dobrobit djece oboljele od raka i njihovih najbližih, u skladu sa misijom i vizijom Udruženja. Predstavljat će aktivnosti Udruženja u najboljem svjetlu, te se zalagati za što bolji položaj djece oboljele od raka u društvenoj zajednici. 

Svojim utjecajem će širiti svijest o dječjem raku kao oboljenju, te promicati i zagovarati činjenicu da je rak kod djece izlječiv.

Kao prva amabasadorica Srca za djecu Amra Silajdžić - Džeko  će širiti vrijednosti projekta Roditeljska kuća i Moja kosa tvoja kosa u bosanskohercegovačkoj i međunarodnoj javnosti te inspirirati ljude širom BiH i svijeta da promoviraju i doprinesu misiji i viziji Udruženja.

Amra Silajdzić ambasadorica Udruženja - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Amra Silajdzić

"Do saradnje je došlo slučajno kada sam s prijateljicom radila na jednom projektu. Moja frizerka mi je tada, dok me je češljala, rekla kako bi moja kosa bila idealna za jednu periku. Do tada nisam imala informacije o Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka i minimalno sam znala o Roditeljskoj kući. Njena rečenica me je tada dirnula i rekla sam joj da ću se ošitati naredni put kada dođem u Sarajevo. To se dogodilo nakon mjesec dana, upoznala sam se s Fikretom Kubatom i sve se dogodilo spontano", kazala je Amra.

Dodala je kako joj šišanje kose nije teško palo te da se već navikla na novu dužinu i frizuru.

"Vrijeme provedeno s djecom prije šišanja je zaista uzbudljivo. Mnogo je emotivno i motivirajuće vidjeti djecu u istom momentu slabe i nejake i snažne i željne života. U životu se svi sekiramo zbog sitnica, kao i ja, a ustvari ne znamo šta znači život. I dalje želim pomagati djeci ne samo kroz ovaj projekt, već i druge. Ponosna sam što sam dio ove priče i glas ove djece i heroja", rekla je Silajdžić-Džeko.

Amra Silajdzić ambasadorica Udruženja - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Amra Silajdzić ambasadorica Udruženja

Kazala je također kako će se i dalje truditi da olakša roditeljima u liječenju njihove djece te pomoći da se prikupe i dodatna sredstva. 

Nova ambasadorica će se zalagati za bolji položaj djece u BiH i na međunarodnom planu.  Početkom februara ove godine, Amra je posjetila Roditeljsku kuću i odlučila dati svoj doprinos Udruženju.

Amra Džeko uputila humanitarni poziv: Hrabri mališani nas trebaju

Bh. manekenka i supruga kapitena nogometne reprezentacije Edina Džeke donirala je tada svoju kosu koja će biti iskorištena za pravljenje perika namijenjenih oboljeloj djeci.

Direktor Udruženja Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH Fikret Kubat je kazao da je udruženje ponosno da nakon 15 godina postojanja može pružiti kvalitetno liječenje, njegu i brigu.

"Drago nam je da možemo popraviti njihov boravak dok su na liječenje i najbitnije nam je uvijek bilo da je korisnik uvijek na prvom mjestu. Zato smo se odlučili da Amra, koja je majka troje djece, širi dobre vijesti, animira ljude da znaju da rak nije bauk i nije kraj. Moramo biti pozitivni i držati zajedno jer osmijeh na licima djece sve govori. Naše malo njima mnogo znači. Mnogo je novih projekata na kojima želimo raditi i Amrine pomoć će nam itekako dobro doći", rekao je Kubat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije