Laka, Mirela i Tarik predstavili zvaničnu pjesmu EYOF-a

Promotivni tekst
Laka, Mirela i Tarik predstavili zvaničnu pjesmu EYOF-a
Foto: Grad Sarajevo / Pjesma "Za pravu raju" posvećena EYOF-u
Pjesma "Za pravu raju" posvećena Evropskom olimpijskom festivalu za mlade – EYOF 2019 Sarajevo&Istočno Sarajevo danas je po prvi put promovisana na press konferenciji održanoj na ledenoj plohi Olimpijske dvorane „Huan Antonio Samaran“.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u svom obraćanju istaknuo je da je ova pjesma dio scenarija Ceremonije svečanog otvaranja EYOF-a 2019. koja će se u organizaciji Grada Sarajeva, održati 10. februara u 19 sati na olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.

"Otvorenje EYOF-a koji počinje za dvadesetak dana, bit će spektakularan događaj za pamćenje u kojem će učestvovati više od 700 mladih iz cijele BiH. Spremni smo da kažemo na Svečanoj ceremoniji otvorenja Dobrodošli svim učesnicima i delegacijama iz 46 zemalja koji će biti gosti Grada Sarajeva", kazao je Skaka.

Uz poruku Vrijeme je za olimpijski duh u Sarajevu!, gradonačelnik je kazao da ovaj najveći sportski događaj u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara je prilika za stvaranje novih uspomena za generacije koje ne pamte ZOI '84. 'Ovo je projekt koji okuplja i aktivira“, naglasio je Skaka.

Pjesmu Za pravu raju izvode Laka&Mirela&Tarik uz nesvakidašnju pomoć 300 prijatelja i Groodvy-a, maskote EYOF-a.

Autorioca teksta je Adela Šabić, muziku potpisuje Elvir Laković Laka, a aranžman Dino Šukalo. Evrovizijski predstavnici Laka i Mirela vode nas kroz pjesmu zajedno sa dječakom Tarikom koji je na muzičkom takmičenja Euro Stars na Malti osvojio prvu nagradu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije