Proglašeni pobjednici takmičenja 'Sretan pas - sretna zajednica' u KS-u

Radiosarajevo.ba
Proglašeni pobjednici takmičenja 'Sretan pas - sretna zajednica' u KS-u
Svečana ceremonija proglašenja devet pobjedničkih timova, jednog iz svake općine Kantona Sarajevo, kao i izložba radova iz 28 škola koje su se prijavile za takmičenje, održano je danas u dvorištu Osnovne škole Isak Samokovlija.

Pomenute škole, jedna iz svake općine Kantona Sarajevo, osvojilo je vrijedne nagrade u okviru takmičenja pod nazivom "Sretan pas - sretna zajednica", koje je predstavništvo Fondacije Dogs Trust, u saradnji s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, organiziralo početkom ove godine.

Naime, zadatak koji su osnovci dobili je da kroz dizajniranje reklamnih postera pokažu znanje stečeno na Dogs Trust radionicama.

Predstavništvo će tokom ove godine sve zaprimljene postere koristiti u kampanji za promociju odgovornog vlasništva, potreba pasa, te sigurnosti u kontaktu s psima.

"Kreativni dječiji radovi nam pokazuju odlično znanje stečeno u sklopu edukativno-zabavnih radionica koje u ovom kantonu provodimo već petu godinu, što je za nas najbolja nagrada", rekao Anel Bećirović, šef predstavništva Fondacije Dogs Trust u BiH.

On se ovom prilikom posebno zahvalio Ministarstvu za obrazovanje, kulturu, nauku i mlade Kantona Sarajevo koje je prepoznalo vrijednost edukativno-zabavnih radionica na ovu važnu temu, uz čije se odobrenje i partnerstvo ove radionice i održavanu, te dodao da su Dogs Trust radionice koje za cilj imaju smanjenje sigurnosnog rizika u kontaktu s psima, kao i da djecu nauče o prirodi, potrebama pasa, te važnosti odgovorne brige o ljubimcima, jako važan dio sveobuhvatne podrške Predstavništva u BiH.

Pobjednički timovi će biti nagrađeni s po jednim računarom sa zvučnicima za korištenje u njihovim školama, dok će voditelji pobjedničkih timova – nastavnici/mentori timova, kao nagradu dobiti po jedan tablet za ličnu upotrebu. 

Nagrade će biti dostavljene u škole u narednim danima, a svi učesnici takmičenja će na samom događaju dobiti simbolične nagrade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije