Proglašeni pobjednici Foto-konkursa #MojaBiH

Radiosarajevo.ba
Proglašeni pobjednici Foto-konkursa #MojaBiH
FOTO: Screenshot / Foto: Filip Blažić iz Istočnog Sarajeva
Ambasada Italije u Sarajevu, slijedom zaključenja Foto-konkursa #MojaBiH, ima zadovoljstvo objaviti da je žiri odabrao pobjednika, u svakoj od ukupno 3 konkursne kategorije.

Radi se o Iman Karišik iz Sarajeva, u Kategoriji I (6-12 god. starosti), sa fotografijom “Planinski vrh”, Affanu Kaknjo iz Zenice, u Kategoriji II (13-18 god. starosti), sa fotografijom “Potcijenjena moć” i Filipu Blažiću iz Istočnog Sarajeva, u Kategoriji III (19-25 god. starosti), sa fotografijom “Bosanskohercegovački Beatlesi”.

Troje mladih ljudi se pridružuju VII i VIII razredu Osnovne škole „Novi Šeher“ iz Novog Šehera čija je fotografija, u Kategoriji IV (jedan ili više razreda iste škole), dobila najviše  glasova na službenoj Facebook stranici Ambasade Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina, sa više od 850 glasova/"likeova".

Ambasada ima čast najaviti i ceremoniju dodjele nagradā koja će biti održana u ponedjeljak, 11. juna u 15:30 sati u EU Info Centru u Sarajevu (Skenderija 3/a), u prisustvu ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini, Nicole Minasija, predstavnika suorganizatora konkursa – Delegacije Evropske unije u BiH, Misije OSCE-a u BiH, i Ureda UNICEF-a u BiH - i članova žirija.

Pored digitalnog fotoaparata za sve pobjednike, pobjednici u prve dvije kategorije moći će pohađati radionicu iz oblasti fotografije, dok će pobjednik u trećoj kategoriji ići na putovanje u Rim.

Škola će biti nagrađena video-projektorom sa projekcionim platnom, za potrebe njenih aktivnosti. Posebna zahvalnost se upućuje Uredu UNICEF-a u BiH koji je omogućio dvije radionice, i Intesi Sanpaolo Banci BiH koja je velikodušnom donacijom finansirala sve nagrade.

Nakon dodjele nagradā, u EU Info Centru također, uslijedit će diskusija o ulozi mladih u izgradnji budućnosti Bosne i Hercegovine na putu njenih evropskih integracija i o potrebi Bosne i Hercegovine da investira u svoje nove generacije.

Ovom inicijativom, Ambasada Italije je željala dati priliku, mladima u Bosni i Hercegovini, da izraze vlastitu kreativnost, kao dokaz resursa koje nove generacije mogu staviti u službu Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije