Gavrankapetanović: Radio sam s profesionalnim timom, sretan sam zbog operacije

A. S.
Gavrankapetanović: Radio sam s profesionalnim timom, sretan sam zbog operacije
Foto: Radiosarajevo.ba / Arhiv / Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović

Profesor doktor Ismet Gavrankapetanović, jedan od vodećih europskih ortopeda, u Kantonalnoj bolnici Goražde izveo je kompliciranu operaciju lakta kod djeteta. 

Kako je za Radiosarajevo.ba rekao ovaj iskusni ortoped, koji je cijenjen i van granica Bosne i Hercegovine, posjeta Goraždu je organizirana s ciljem uspostavljanja saradnje između Opće bolnice „Abdulah Nakaš“ iz Sarajeva i Kantonalne bolnice Goražde.

„Iskreno da vam kaže radio sam s profesionalnom ekipom. Zadovoljni smo kako je protekla operacija, a moram pohvaliti tim koji je bio sa mnom. Iz Sarajeva su krenuli, a oni su mi i asistirali oko operativnog zahvata, prim. dr. Nusreta Hadžimuratović, dr. Dejana Matković, dr. Sead Bašić iz Opće bolnice „Abdlah Nakaš“, kao i dva anesteziologa, te dr. Elvin Ćatović iz KB Goražde, te Samira koja je bila za medicinskim instrumenatima. Moram pohvaliti tim, jer se radi o odličnoj ekipi. Nadam se i nastavku saradnje i novim projektima“, kazao je za Radiosarajevo.ba dr. Ismet Gavrankapetanović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije