Priroda, munare i prijateljska atmosfera: Arapi otkrili sve više dolaze u BiH

Radiosarajevo.ba
Priroda, munare i prijateljska atmosfera: Arapi otkrili sve više dolaze u BiH
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Niske cijene, podneblje za poželjeti, ugodna klima i prijateljski nastrojeni stanovnici samo su neki od razloga koje Arapi navode kao objašnjenje zašto sve češće biraju baš Bosnu i Hercegovinu kao turističku destinaciju.

Preko noći naša država postala je jedna od najpopularnijih destinacija za posjetioce iz Zaljevskih zemalja, koje sve češće možemo vidjeti na ulicama bh. gradova. O čitavoj toj popularnosti portal ArabNews pripremio je cijelu reportažu, objašnjavajući i predstavljajući bogatstva Bosne i Hercegovine.

Posjetivši jednog od svojih prijatelja koji trenutno boravi u Sarajevu, novinar arapskog časopisa o turizmu opisao je tu popularnost BiH u arapskom svijetu, posebno osvrćući se na predivnu prirodu i činjenicu da je riječ o zemlju u kojoj živi mnogo muslimana.

Iako je tek prije sedam godina u Sarajevu zabilježeno oko 1.000 turista iz arapskih zemalja, ovih dana pojavile su se informacije kako u glavni grad BiH stiže više od 60.000 turista i arapskih zemalja, koji dodatno doprinose razvoju turizma u BiH.

Pored toga, prenosi ArabNews, džamije, halal hrana i muslimanska historija zemlje uz turističke ture koje pokrivaju Mostar i druge značajne gradove u BiH posebno oduševljavaju arapske turiste. Kroz ovu iscrpnu reportažu prikazana je i historija naše države, sve od Osmanskog carstva pa do danas.

Sve turiste iz ovih zemalja posebno raduje i činjenica da je sve više mladih ljudi uz BiH koji završavaju islamske fakultete, zbog čega mogu pronaći i veliki broj sagovornika koji govore arapski jezik, tako da je budućnost itekako pozitivna za turističku zajednicu u našoj državi, navodi se na kraju reportaže.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije