Prikupljen novac za Mimu Šahinpašića

Radiosarajevo.ba
Prikupljen novac za Mimu Šahinpašića
/ Mimo Šahinpašić
Prikupljen je novac za pomoć novinaru Mimi Šahinpašiću koji mora na retransplantaciju bubrega.

Mimo Šahinpašić je izašao iz bolnice i trenutno se osjeća mnogo bolje nego proteklih dana, kazala je Nina Pašić Iz Otvorene mreže tokom svog gostovanja na TV Alfa.

Pašić je navela kako Šahinpašiću slijede pretransplatacioni pregledi koji će pokazati da li je retransplatacija u ovom trenutku moguća, te je dodala kako je predsjednik Otvorene mreže Almir Čehajić Batko danas boravio na kliničkom centru u Grenoblu u Francuskoj gdje je razgovarao s doktorom Lionelom Rostaingom, jednim od najboljih nefrologa na svijetu, kojemu će poslati Šahinpašićeve nalaze i zatražiti stručno mišljenje.

Planirano je da nakon toga Šahinpašić sa živim donorom ode u Francusku kako bi dogovorio termin transplatacije.

Pašić je istakla kako se već javilo dvanaest donora koji bi Mimi poklonili bubreg te je izrazila uvjerenje da će jedan od tih sigurno odgovarati Šahinpašiću.

"Ovu akciju zaključujemo u nedjelju, akcijom Makaze za minu i donatorskom večerom. Čitav iznos je prikupljen i Mimo će bez problema, što se te strane tiče moći otići na transplataciju", navela je Pašić.

Podsjećamo, Bosanci i Hercegovci i svi dobri ljudi još jednom su pokazali velikodušnost i humanost te su do 12. maja uputili 27.000 poziva kojima su donirali novac za Šahinpašićevo liječenje.

Veće uplate dosad su izvršili: Kompanija MegamixEdin Džeko, Sejo Brajlović i Ministarstvo za unutrašnje poslove KS-a, a potrebno je još od 70.000 do 80.000 KM.

Šahinpašić se nalazio nekoliko dana na Klinici za nefrologiju Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) zbog problema s bubrezima.

Nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. S veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu. Funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije