HUB 387/ Prijavite se za Hacktoberfest: Slavimo zajedno “Open Source”

12. 10. 2017. u 15:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Svi čija se struka tiče informacionih tehnologija znaju koja je važnost “open source” softvera.

Tim povodom HUB 387 i Bookvar.co pripremili su  Sarajevo Hacktoberfest Open Hack Day.

Hacktoberfest je svjetska proslava open source softvera koju organizuju GitHub i DigitalOcean, svjetski giganti u svom polju poslovanja (git hosting i cloud storage).

Ove godine, zahvaljujući organizatorima HUB387 i Bookvar-u, festival dolazi i u Sarajevo na jedan dan , u  subotu, 14.10.2017 u 12:00). 

Pripremite se za subotu punu radionica, druženja i razvijanja zajednice. Glavni sponzor događaja, HUB387 je obezbijedio prostor u prostorijama Academy387 u zgradi Bosmal (Milana Preloga 12, Sarajevo), kao i hranu i piće za sve koji odlučite posjetiti događaj.

Ekipa edukativnog sponzora Bookvar osmislila je i pripremila radionice koje imaju za cilj širenje open source kulture kroz domaću IT zajednicu. 

Pored toga, GitHub i Digitalocean su za učesnike pripremili i male nagrade - oficijelne stikere za laptop za sve koji se pridruže u subotu.

Ambiciozniji kandidati moći će se prijaviti na oficijelnoj Hacktoberfest web stranici, napraviti 4 pull-requesta  u mjesecu oktobru i osvojiti majice, a organizatori su pripremili radionice na tu temu. 

U pravom duhu open source-a, karte za ovaj događaj su besplatne. Sve što trebate uraditi jeste prijaviti se preko eventbrite-a na ovom linku

Broj mjesta je ograničen, požurite sa prijavama. Vidimo se u subotu!

NEMA KOMENTARA