U Sarajevu su pale maske: Uzdasi uz pretpremijeru "Pedeset nijansi mračnije"

S. Š. J.
U Sarajevu su pale maske: Uzdasi uz pretpremijeru "Pedeset nijansi mračnije"
Pedeset nijansi mračniji Christian Grey vratio se na filmska platna u velikom stilu.

Večeras je u Cinema Cityju održana pretpremijera nastavka dugoočekivanog svjetskog hita Pedeset nijansi - Mračnije.

Kako se moglo i očekivati - kino dvorana bila je puna posjetitelja koji su željno iščekivali pogledati film snimljen prema svjetskom bestseleru i saznati koliko vjerno dočarava radnju knjige. No, mnogi su se i pitali da će i scene u drugom dijelu biti "sočnije" (odgovor otkrijte sami...).

Multiplex Cinema City u kinodvorane donosi dugoočekivani nastavak svjetskog fenomena Pedeset nijansi - Mračnije nastalog prema bestseleru E.L. James. Jamie Dornan i Dakota Johnson vraćaju se kao Christian Grey i Anastasia Steele u Pedeset nijansi – Mračnije, drugom nastavku svjetskog bestselera i fenomena Pedeset nijansi.

Kad povrijeđeni Christian Grey pokuša namamiti opreznu Anastasiu Steele ponovo u svoj život, ona će zahtijevati novi dogovor prije nego što mu pruži drugu šansu. Dok njih dvoje pokušavaju da izgrade povjerenje i stabilnost, mračne figure iz Christianove prošlosti počinju kružiti oko ovog para, odlučne u tome da unište njihove planove za zajedničku budućnost.

Poslije velikog hita iz 2015. godine koji je zaradio preko 560 miliona dolara širom svijeta, novi nastavak stigao je u Multiplex Cinema City pretpremijerno 8. februara i poziva vas da se prepustite nečemu za nijansu mračnijem...

Trilogija

Pedeset nijansi  je željno iščekivana filmska adaptacija bestselera koji je postao svjetski fenomen. Od izdavanja, trilogija Pedeset nijansi prevedena je na 51 jezik i prodana je u preko 100 miliona primjeraka čime je postala serijal koji je najbrže prodan u najviše primjeraka.

Glavne uloge Christiana Graya i Anastasije Steele, koji su postali ikone milionima čitalaca, povjerene su Jamieju Dornanu i Dakoti Johnson.

Pored njih, tu su još i Luke Grahams kao Eliot, Christianov brat, Victor Rasuk kao Hose, Anastasijin drug, Eloise Mumford kao Cate, Anastasijina najbolja drugarica i cimerka, Masha Gay Harden kao Christianova majka, Rita Ora kao Mia, Christianova sestra, Max Martini kao Taylor, Christianov tjelohranitelj, Callum Keith Rennie kao Ray Anastasijin očuh, Jennifer Ehle kao Carla, Anastasijina majka i Dylan Neal kao Bob, Carlin muž...

A u drugom nastavku pojavljuje se i slavna "gospođa Robinson", koju utjelovljuje Kim Basinger. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije