Načelnik za primjer: S građanima čisti snijeg s ulica

E. H.
Načelnik za primjer: S građanima čisti snijeg s ulica
Screenshot / Facebook
S novim snježnim padavinama, koje su donijele radost brojnim građanima Bosne i Hercegovine, posebno onim najmlađim, donijele su i mnogo pozitivnih priča iz cijele države o solidarnosti ljudi koji zajedno čiste snijeg s ulica.

Nakon zaista sjajne akcije čišćenja snijega koju pod nazivom "Lopate u ruke" provode građani Kaknja, pozitivan primjer stigao je i iz Kozarske Dubice. Načelnik ove općine Radenko Deljić odlučio je napustiti toplu kancelariju i pomoći u čišćenju glavne ulice u centru grada.

"Došao sam tu da pomognem momcima iz Vatrogasne službe, malo sam natjerao svojim primjerom radno sposobne momke iz opštine da pomognu građanima kako bismo zajedno očistili grad. Čistit ćemo i večeras ako bude potrebe i nema tu nekog populizma, primjerom svojim želim ukazati svima kako treba raditi", kazao je Radeljić za Radiosarajevo.ba.

Nove snježne padavine nakratko su blokirale puteve u Kozarskoj Dubici, ali intervencijom vrijednih građana koje je predvodio načelnik općine vrlo brzo su ti problemi riješeni, barem u centru grada. Svi su se obradovali ovoj gesti svog načelnika, koji će sigurno nakon ovog pokupiti velike simpatije.

"Ne volim ja kravate i odijela, nisam takav čovjek i nisam političar, ja sam po struci doktor i volim pomagati ljudima. Isto sam i jutros radio od pola 6 ispred svoje kuće, a sad to radim u glavnoj ulici u gradu. Nije to ništa posebno, a i ako treba da bude neka poruka mogli bismo reći da ako meni kao prvom čovjeku grada nije poniženje čistiti grad, pa šta fali svakom drugom da se nađe u službi svojih sugrađana", zaključio je načelnik Radeljić svoju izjavu za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije