Pokloni iz St. Louisa za Kameničane

Fena
Pokloni iz St. Louisa za Kameničane
Kameničani koji žive u St. Louis obradovali su svoje nekadašnje komšije, povratnike u selo, vrijednim poklonima za njihovu djecu, učenike srednjih i osnovnih škola, ali i paketićima za mališane predškolskog uzrasta.

Kameničani koji su tokom agresije na BiH bili primorani otići u inostranstvo, konkretno u St. Louis gdje ih živi oko 70, ovom akcijom su željeli uljepšati svakodnevnicu svojih komšija.

Koordinator akcije Sejad Mehmedović novinarima je kazao da s komšijama koji žive u St. Louis često razgovara o stanju u Kamenici, a da je nedavno dogovorena i ova akcija. On je napravio spisak djece koja žive i školuju se u Kamenici i prema tom spisku dobili su i poklone.

Povratnici su presretni jer, kako kažu, do novca se najteže dolazi i svaka pomoć dobro dođe.

Mještanin Kamenice Omer Hrnjić je istakao da ovo nije prvi put da je pomoć stigla. Ranije su, dodaje, slali novac ili pakete. Mirsad Smajić je također kazao da ovo nije prvi put da je organizirana ovakva akcija, a da je svaki paketić koji dođe u Kamenicu na pravom mjestu.

Paketići su podijeljeni djeci predškolskog uzrasta, dok je za učenike osnovnih škola kupljena obuća. Učenicima koji pohađaju nastavu u Drinjači i Zvorniku bit će kupljene karte za autobus, za mart.

Predsjednik Skupštine Grada Zvornik Mersad Mehmedović rekao je da je 156 djece dobilo poklone.

Ovakvih akcija će biti i u budućnosti da bi povratnicima bio olakšan život.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije