Pogledajte listu najskupljih automobila uvezenih u našu zemlju ove godine

N. Ka.
Pogledajte listu najskupljih automobila uvezenih u našu zemlju ove godine
PrtScr / Najskuplji automobili u 2019. godini

Ekonomska situacija u našoj zemlji nije najsjajnija, građani žive na kredit, sve je više onih koji su na ivici egzistencije.

S druge strane, imamo one kojima kupovina automobila od nekoliko stotina hiljada maraka ne predstavlja problem. Prema podacima koje je Uprava za indirektno oporezivanje BiH dostavila redakciji portala Radiosarajevo.ba dobili smo uvid u najskuplje autmobile koji su ove godine uvezeni u našu zemlju.

Taku su građani BiH u prvih sedam mjeseci ove godine, za 10 automobila izdvojili više od 2,5 miliona KM.

Na prvom mjestu među najskupljim je Bentley Continental GT Coupe, koji košta preko 420 hiljada plus za dadžbine 72 hiljade. Na drugom i trećem mjestu su su Mercedesi za koje su ponosni vlasnici morali platiti 299 hiljada, za GT63s AMG i za GT63s 4matic 278 hiljada.

Četvrti najskuplji automobil je Porsche Cayenne T koštao je 255 hiljada,  peti na rang listi je Mercedes Benz amg G 63 koji je plaćen 251 hiljadu.

Zanimljivo je da ovo nisu najskuplja vozila koja su uvezena u našu državu, naime prošle godine najskuplji je bio Porsche 911 GT2 kupe koji je plaćen 443 hiljade plus dadžbine koju su koštale više od 75 hiljada.

Prema podacima UIO-a generalno je porastao uvoz automobila u našu zemlju, tako su za prvih sedam mjeseci uvezena vozila vrijednosti 633 miliona KM, a za isti period prošle godine vrijednost uvezenih automobila je bila 541 milion maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije