Pogledajte film posvećen bh. zvijezdi - Dini Merlinu!

Radiosarajevo.ba
Pogledajte film posvećen bh. zvijezdi - Dini Merlinu!
/ Dino Merlin na novogodišnjem koncertu u Sarajevu
U Sarajevu je nedavno promoviran Al Jazeerin dokumentarni film Sredinom, posvećen bh. kantautoru, kompozitoru i pjevaču Edinu Dervišhalidoviću, poznatijem kao Dino Merlin.

"Obično kad čujem da prave film o nekome, pomislim na najgore - ili da je mrtav ili da je njegovo već davno prošlo, tako da, kad su mi Zumbul (reditelj filma Emir Zumbul Kapetanović) i ekipa iz Al Jazeere došli s prijedlogom da rade film netom nakon što je krenula turneja Hotel Nacional, nije mi bilo dobro. Pomislio sam ili da se šale ili da su me počeli otpisivati. Ali, eto, još sam živ, umjetnost koju pravim još je živa i veliki broj ljudi to prepoznaje. Pričao sam u jednom dahu, u jednom danu i naravno da tako ne možete ispričati sve niti se svega sjetiti. Neke važne događaje i ljude sigurno sam nenamjerno preskočio", rekao je Dervišhalidović, piše Al Jazeera.

Dokumentarni film Sredinom ustvari je svjedočanstvo jedne od najvećih balkanskih zvijezda, koje, uz lične životne drame, jako mnogo rada, profesionalizam i poslovnu sreću, moraju doslovno preživjeti ratove i nacionalne netrpeljivosti kako bi opstale i uspjele na sceni.

Publika u Bosni i Hercegovini i regiji sinoć je mogla pogledati ovaj dokumentarni film u programu Al Jazeere Balkans. Ujedno, film je objavljen i na YouTube kanalu ove televizije, te ga možete i vi pogledati u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije