Podrška projektu: Visočka dolina piramida ugostila političare i direktore kompanija

Radiosarajevo.ba
Podrška projektu: Visočka dolina piramida ugostila političare i direktore kompanija
Veliko druženje ministara, parlamentaraca, predstavnika različitih nivoa vlasti u Federaciji BiH i direktora pojedinih kompanija održano je danas u Bosanskoj dolini piramida u Visokom.

Svi ovi važni pojedinci bh. društva okupili su se na inicijativu visočke zastupnice u Parlamentu FBiH Jasmine Zubić, koja je u Visokom ugostila Klub parlamentarki ove institucije, ministra obrta i poduzetništva FBiH Amira Zukića, te direktore nekoliko kompanija. Svi oni imali su priliku da se druže sa dr. Semirom Osmanagićem, začetnikom ideje bosanskih piramida, u Prahistorijskom labirintu tunela Ravne i Arheološko-turističkom parku "Ravne 2".

"Ovo je još jedan od koraka ka promociji nacionalnog blaga koje ima Visoko i nadam se da će ovo izazvati još niz posjeta nas parlamentaraca. Nadam se da će entitetske i državne vlasti prepoznati značaj ovog projekta", kazala je Jasmina Zubić, domaćin današnjeg druženja.

Svim prisutnim obratio se i dr. Semir Osmanagić, koji je goste proveo kroz sve faze istraživanja, kazavši kako je ovo samo dio zalaganja Fondacije da postane vidljiva i na političkoj mapi u BiH.

"Ovo je jedan segment putem kojeg možemo pokazati bogatstva naše zemlje. Zbog toga ne vidim problem da zastupnici u Parlamentu FBiH, ali i u državnom parlamentu ne podrže nešto što donosi veliku korist svima nama", istaknula je Kemela Zuko, predsjednica Kluba parlamentarki.

Svi gosti imalis u priliku i da saslušaju kratki historijski čas, kroz koji im je pojašnjen rad Fondacije, ali i potencijal visočkih piramida koje su ove godine, prema preliminarnim podacima, oborile sve rekorde posjećenosti turista, posebno iz inostranstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije