Počeo 'Ćevap Fest': Banjalučki specijalitet za hiljade gostiju po prigodnoj cijeni

Anadolija
Počeo 'Ćevap Fest': Banjalučki specijalitet za hiljade gostiju po prigodnoj cijeni

U Banjoj Luci je počeo treći "Ćevap Fest", čiji je cilj promocija banjalučkog ćevapa. Na ovogodišnjem "Ćevap Festu", koji se održava na platou kod Muzeja savremene umjetnosti RS-a, učestvuje devet roštiljnica, a organizatori - Gradska uprava i Turistička organizacija Banjaluke - osim domaćih gostiju očekuju posjetice iz Srbije i Slovenije.

Velika porcija banjalučkog ćevapa tokom "Ćevap festa" košta 4 KM, a mala 2 KM, a organizatoru su pripremili bogat kulturno-zabavni program.

Promoter i zaštitno lice "Ćevap Festa" Nebojša Kuštrinović otvorio je manifestaciju naglasivši da je osnovni cilj da se banjalučkom ćevapu ne desi ono što se dešava nekim drugim nacionalnim proizvodima, odnosno da se ćevap zaštiti kao gastro proizvod sa geografskim porijeklom.

"Prva i druga manifestacija 'Ćevap Fest' su pokazale i dokazale da je u pitanju sjajna ideja", rekao je Kuštrinović.

Prema njegovim riječima u pitanju je najveći gastro fest u Bosni i Hercegovini, a prethodne dvije manifestacije imali su više desetina hiljada posjetilaca. Ovogodišnji Ćevap Fest trajat će do nedjelje do 15 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije