Počelo novogodišnje slavlje u Sarajevu: Merjemić, MuzikArt i večer za pamćenje

Radiosarajevo.ba
Počelo novogodišnje slavlje u Sarajevu: Merjemić, MuzikArt i večer za pamćenje
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Koncert ispred Katedrale

Sarajevska novogodišnja čarolija počela je večeras i trajat će tri dana.

Večeras, u 20 sati na trgu ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu. Omladinski orkestar MuzikArt pod dirigentskom palicom Emira Mejremića izveo je najpopularnije i najljepše arije i evergreene.

Program je, nakon prvih melodija, otvorio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, pozdravio je Sarajlije i Sarajke, te goste ovog grada, obećavši lijep trodnevni provod u Sarajevu.

"Budimo jedni s drugima u ovom periodu. Sarajevo je poznato po tome što dijeli dobro i loše, Sarajevo je poznato i što se, nakon svih nedaća koje su ga zadesile, izdiglo iz sve patnje.

Tu bol noćas dijelimo s jednim čovjekom kojeg želim posebno pozdraviti i molim da ga pozdravite velikim aplauzom, mojim dragim prijateljem Murizom Memićem. 

Želim vam da 2019. dočekate u zdravlju, sreći i veselju, provedite je tako, a nama svima da uradimo sve Grad Sarajevo i u narednom periodu nastavi ovu lijepu i dobru tradiciju. Hvala vam i uživajte", zaključio je Skaka.

Gradonačelnik je zatim sa Anom Bavrkom otplesao i prvi valcer.

Uslijedila je jedna lijepa večer za ovaj grad, a prvi dan novogodišnjeg slavlja u Sarajevu počeo je sjajno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije