Pionirska dolina u narednim danima bit će zatvorena za posjetioce

Radiosarajevo.ba
Pionirska dolina u narednim danima bit će zatvorena za posjetioce
Foto: KJKP Park / Čišćenje Pionirske doline

RZC Pionirska dolina i zoo vrt s obzirom na obim poslova na čišćenju vještačkih jezera u narednim danima zatvorena će biti za posjetioce.

Naime, na oba vještačka jezera koja se nalaze u centralnom dijelu ovog rekreativno zabavnog centra prije dva dana započeti su radovi čišćenja taloga i mulja, a o kolikom obimu posla se radi govori i činjenica da popularna Pionirska dolina trenutno izgleda kao pravo gradilište ako je suditi po broju teške mehanizacije, mašina i radnika koji su uključeni u ovaj posao.

Čišćenje Pionirske doline - undefinedFoto: KJKP Park: Čišćenje Pionirske doline

Pomoć u ovom projektu koji će pernatim stanovnicima našeg zoo vrta obezbijediti ljepše uslove za život i doprinijeti hortikulturnim ljepotama ove zelene oaze pružilo je nekoliko društveno odgovornih preduzeća. Građevinsko preduzeće Bosman jutros je za čišćenje i prikupljanje taloga poslao u Pionirsku dolinu svoje građevinske mašine, tu su i kolege s mehanizacijom iz KJKP Rad, prilikom regulacije vode iz jezera na terenu je podršku dalo i KJKP Vodovod i kanalizacija.

Zbog činjenice da se jezera na ovaj način nisu čistila nekoliko desetina godina na terenu su stalno i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji su spremni reagivati ukoliko se pronađu neeksplodirana ubojita sredstva.

U projekat uređenja uključena je i kompletna mehanizacija i radna snaga preduzeća Park, a cilj je što prije očistiti cjelokupan talog iz oba jezera, izvršiti navodnjavanje i ovaj rekreativno zabavni centar što prije ponovo otvoriti za posjetioce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije