Denis Stojnić objavio slike i tvrdi: "Zastupnik Skupštine KS uzima narkotike!"

E. H.
Denis Stojnić objavio slike i tvrdi: "Zastupnik Skupštine KS uzima narkotike!"
FOTO: Facebook / Fahrudin Pecikoza

Politička trakavica oko vlasti u Sarajevu na površinu skoro svakodnevno iznosi mračne priče ovdašnje politike, a ista je danas dobila novu, skandalozniju dimenziju.

Vijećnik Općinskog vijeća Stari Grad i najuspješniji bh. MMA borac Denis Stojnić, objavio je fotografije Fahrudina Pecikoze, na kojima se, kako Stojnić tvrdi, navodno vidi kako Pecikoza, inače zastupnik u Skupštini KS, konzumira narkotike.

Stojnić je fotografije objavio na svom Instagramu.

Fahrudine Pecikoza, jel' te stid?!?!?!? Reci drogi NE!!! Uvijek sam kao moj otac i moj brat, borci protiv korištenja opojnih sredstava. Nadam se da će predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik Stranke Narod i pravda Elmedin Dino Konaković, inače predsjedavajući Skupštine KS, premijer KS Edin Forto, Naša stranka, ali i svi zastupnici u Skupštini KS, tražiti ostavku jer mislim da nije uredu i smatram da nas ovakav čovjek ne treba zastupati.

Tražimo ostavku ili smjenu radi moralnih razloga. Ovakav čovjek nas ne treba zastupati u Kantonalnoj skupštini. OSA BiH, Granična policija, SIPA, Federalni MUP, Kantonalni MUP, Tužilastvo i Sud se bore protiv ljudi koji prodaju narkotička sredstva i truju našu omladinu“, napisao je Stojnić u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Dodao je i "kako ćemo od ovakvih 'političara' očekivati da se bore protiv prodaje narkotičkih sredstava, kad ih sami političari, kao što je Fahrudin Pecikoza, konzumiraju, a njegovi dobavljači njemu lično dostavljaju":

"Ja kao opštinski i gradski vijećnik ću se boriti protiv svih kriminalnih radnji."

Fahrudin Pecikoza - undefined

FOTO: Facebook: Fahrudin Pecikoza

Portal Radiosarajevo.ba je u više navrata pokušao kontaktirati zastupnika Pecikozu, no on nije odgovarao na naše pozive te još uvijek čekamo na njegov odgovor.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su nam kazali da, po službenoj dužnosti, provjeravaju sve navode, uključujući i one koje su objavljene na društvenim mrežama te da je istraga o ovome u toku.

Podsjetimo, 10. decembra ove godine je objavljeno da se Pecikoza vratio u Savez za bolju budućnost (SBB) BiH, te će biti član njihovog kluba u Skupštini.

Pecikoza je ovu informaciju potvrdio na svom Instagram profilu, gdje je objavio sliku sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem: "Vratio sam se kući. Danas sam predsjedniku Radončiću ponudio zastupnički kapacitet, što je on sa zadovoljstvom i razumijevanjem prihvatio."

Inače, klub SBB-a trenutno broji četiri zastupnika, s kojim čine većinu u Kantonu Sarajevo s još pet političkih faktora (sarajevska šestorka, op.pr.). Pecikoza je bio član SBB-a u prošlom sazivu Skupštine KS, a iz njega istupio 2015. godine i pridružio se NBL-u, iz kojeg je na početku ovog mandata istupio i djelovao kao nezavisni zastupnik. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije