Panel diskusija „Djeca (pre)poručuju“: Dođite i čujte šta nam djeca govore

Radiosarajevo.ba
Panel diskusija „Djeca (pre)poručuju“: Dođite i čujte šta nam djeca govore
Foto:Facebook / Detalj s jedne od aktivnosti udruženja "Naša djeca" Zenica

Udruženje za brigu i opšta prava djece “Naša djeca” Zenica danas će sa predstavnicima Dječijeg parlamenta, koji djeluje u sklopu Udruženja, organizovati panel diskusiju pod nazivom “Djeca (pre)poručuju” u Muzeju grada Zenice sa početkom u 11 sati.

Kroz panel diskusiju predstavit će se dječije preporuke iz oblasti siromaštva, predškolskog odgoja i obrazovanja, zdravstva, te inkluzije djece sa teškoćama u razvoju. Ovom aktivnošću djeca će skrenuti pažnju i dati pregled stanja u ovim oblastima, te iznijeti preporuke kojima bi se vidljivo poboljšao položaj djece.

Panel diskusija realizira se u okviru projekta “Young with a voice”, koji Udruženje provodi u suradnji sa „Otvorenim klubom“ iz Niša (koji su nosioci/aplikanti na projektu) i sa ostalim mrežama i predstavnicima organizacija: BKTF Albanija, Children First Crna Gora i KOMF Kosovo, a u ime ChildPact regionalne koalicije za zaštitu djece.

„Kao facilitatorica Dječijeg parlamenta, mogu slobodno reći grupe u gradu, koja se, sa tako mladim članovima, bori za velike stvari, koje će mijenjati zajednicu, veoma je bitno da na diskusiji prisustvuju predstavnici vlasti, te svako, ko u okviru svog radnog vremena vidi dijete, razgovara sa djetetom, ili ima svoje vlastito. Nadamo se da će ovog puta više medija obratiti pažnju na bitne stvari, koje i mijenjaju lokalnu zajednicu, a dječiji svijet.

Dođite i poslušajte šta nam djeca našeg grada poručuju i preporučuju, te ako na mladima svijet ostaje, i ako su ovo ti mladi, na kojima će sutra da ostane svijet, možda i ima nade za bolju budućnost svih nas, ali samo ako poslušamo šta djeca imaju reći, kako bi se njihova sadašnjost popravila. Popravimo sadašnjost, jer nam od nje zavisi budućnost,"  rekla je Emina Horić, facilitatorica Dječijeg parlamenta.

Pored panel diskusije, biće upriličena i promocija nove redizajnirane web stranice http://activezenica.com/ koju u potpunosti uređuju djeca i mladi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije