Otvorene prijave za 3. dm žensku utrku do 15. maja

Promotivni tekst
Otvorene prijave za 3. dm žensku utrku do 15. maja
Foto: dm / dm ženska utrka u Sarajevu
Otvorene su prijave za 3. dm žensku utrku koja će se održati 9.6.2019., na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Promjene koje, s ciljem promocije zdravog i aktivnog načina života među pripadnicama ljepšeg spola, ove godine uvode organizatori sve popularnije i masovnije ženske utrke u našoj zemlji podrazumijevaju realizaciju dvije utrke za dame: takmičarske od 7 kilometara i rekreativne od 3.5 kilometra.

"U želji da se što veći broj dama pridruži na 3. dm ženskoj utrci, organizujemo dvije utrke različite dužine. Na ovaj način i dame koje se rekreativno bave trčanjem kao i one koje imaju profesionalnog iskustva mogu odabrati preferiranu dužinu utrke, u skladu sa svojom fizičkom spremnošću i željom za izazovima. Nadamo se da će dm utrka biti prigoda za pozitivne promjene kada je u pitanju unapređenje zdravog načina života", izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm.

Pravo učešća u utrkama imaju sve fizički sposobne ženske osobe koje se do predviđenog roka, 15.5.2019. prijave na odabranu utrku putem web stranice www.dm-zenskautrka.ba, nisu mlađe od 13 godina i koje svoje zdravlje neće narušiti učešćem u utrci.

Moguće je prijaviti se i učestvovati samo na jednoj utrci po vlastitoj želji.

Kotizacija za takmičarsku utrku je 15 KM, a za rekreatvinu 7 KM.

Uplata se može izvršiti online putem službene stranice utrke ili općom uplatnicom na bilo kojem šalteru banke, pošte te putem internet bankarstva.

Više informacija o registraciji, kao i korisni savjeti kako se pripremiti za utrke, dostupni su na službenoj web stranici utrke www.dm-zenskautrka.ba.

Sve učesnice 3. dm ženske utrke, bilo da svoje trkačke sposobnosti okušaju na takmičarskoj trasi dužine 7 kilometara ili se odluče za rekreativnu od 3.5 kilometra, po završetku dobit će finišersku medalju, dri-fit majicu te bogat poklon paket dm-a i partnera utrke.

Najbrže učesnice takmičarske utrke bit će i nagrađene. Tri prvoplasirane očekuju poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj bit će uručena dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.

S ciljem uključivanja i najmlađih u aktivnosti kojima se promovišu zdrave životne navike, isti dan na Vilsonovom šetalištu, kompanija dm će organizovati i dm dječiju utrku za mališane od 6 do 8 godina.

Troje najbržih mališana bit će nagrađeno dm poklon karticama u iznosu od 30 KM, dok će svi dobiti majice, medalje i poklon paket dm-a i partnera utrke.

Učestvovanje u dm dječijoj utrci je besplatno, a roditelji i staratelji svoju djecu mogu prijaviti također do 15.5.2019. godine putem web stranice www.dm-zenskautrka.ba.

Iza zgrade Historijskog muzeja na Vilsonovim šetalištu, start dječije utrke planiran je u 9 sati, rekreativna utrka je planirana u 9:30, dok je takmičarska planirana u 10:30 sati.

Nakon službenog dijela, održat će se After Run zabava uz nastup DJ-a, brojne promocije partnera utrke i degustacije dmBio proizvoda.

Partneri 3. dm ženske utrke su: essence, Jana, Rexona, Violeta i Wilkinson, a prijatelji: Afrodita, Autan, Curaprox, Ebelin, Nivea, Pfanner, Plantago i Tosama. Medijski partneri su RSG i Antena Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije