Osnovna škola Fatima Gunić održala Svečanu akademiju povodom 1. marta

Radiosarajevo.ba
Osnovna škola Fatima Gunić održala Svečanu akademiju povodom 1. marta
Foto: OŠ Fatima Gunić / Svečana akademija

U povodu obilježavanja 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine Osnovna škola "Fatima Gunić" održala je Svečanu akademiju „Devet heroja“ u multimedijalnoj sali Općine Novi Grad (25.2.2019. s početkom u 18:00), gdje su bogat kulturno-umjetnički program izveli učenici škole pod mentorstvom profesorica Almire Memić i Melihe Agić na čelu sa direktorom škole Hajrudinom Ćuprija.

Program je počeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, potom se prisutnima obratio general Hajrudin Grabovica koji je govorio o značaju referenduma, agresiji na RBiH i čudu bosanskog otpora u ratu, ali i o tome kako se domovina čuva u miru. Naša učenica Adna Šehić pripremila je izložbu „Devet bosanskih heroja“ i prilikom obraćanja istaknula da joj je bila čast i zadovoljstvo učestvovati u ovom projektu poručivši da su heroji Bosnu branili u ratu,a da je ona, na ovakav način, brani u miru. Svečanu akademiju zatvorio je autor projekta „Devet heroja“ Mustafa Isaković istoimenom ilahijom.

"Učenici su poslali poruku ljubavi i mira, te iskazali ponos i poštovanje prema svim našim borcima kojima dugujemo zahvalnost za slobodu i naš opstanak na ovim prostorima, a posebno onima koji su svoje živote ugradili u temelje naše domovine i obećali da će nastaviti njihovim stopama tj. da će braniti svoju domovinu i u miru od svih onih koji je budu na bilo koji način napadali. Također su pokazali i važnu ulogu koju ima svaki pojedinac za cjelokupnu zajednicu, ali i koliko je zajednica važna za svakog pojedinca, te razvijanje samosvijesti i bitisanja mladih generacija jedine nam domovine Bosne i Hercegovine", kazali su iz škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije