Održan humanitarni bazar za teško oboljelu Dalal, aukciju pomogli Džeko i Džumhur

Radiosarajevo.ba
Održan humanitarni bazar za teško oboljelu Dalal, aukciju pomogli Džeko i Džumhur
U glavnom gradu Bosne i Hercegovine u srijedu navečer održan je veliki humanitarni bazar za teško oboljelu jednogodišnju Dalal Omerović, djevojčicu iz Bihaća kojoj je dijagnosticiran najteži oblik leukemije.

Već duže vrijeme brojnim akcijama građani brojnih bh. gradova pokušavaju skupiti novac za djevojčicu koja se trenutno nalazi na Pedijatrijskoj klinici KCUS-a u Sarajevu, a kojoj je potrebno liječenje u inostranstvu.

Brojne poznate ličnosti odazvale su se ovoj akciji, a neki od njih kao što su Damir Džumhur ili Amel Ćurić prisustvovali su večerašnjoj aukciji koja je, na inicijativu Facebook grupe "Second Hand FB Shop Koteebi" održan u cafe baru "Aquarius Vils". Još ranije, svoju podršku pružili su kapiten bh. reprezentacije i nogometaš AS Roma Edin Džeko, kao i brojne druge javne ličnosti i sportisti, koji su svojim donacijama povećale interesiranje javnosti za ovu humanitarnu akciju.

Pohvalno je i da su brojni građani Sarajeva naprosto okupirali prostor u kojem se aukcija održava, te su svi svojim donacijama odlučili pružiti pomoć porodici teško oboljele Dalal. 

Po završetku aukcije novac će odmah biti uručen predstavnici porodice, kako bi bio hitno uplaćen na humanitarni račun djevojčice, koju čeka teška borba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije