Odjeća, pisma, novine: Izložba koja će vas vratiti u vrijeme Valtera i drugova

Radiosarajevo.ba
Odjeća, pisma, novine: Izložba koja će vas vratiti u vrijeme Valtera i drugova
"Lični predmeti narodnih heroja" naziv je izložbe koju je JU Muzej Sarajeva predstavio povodom Dana grada Sarajevo i Dana oslobođenja Sarajeva u Drugom svjetskom ratu.

"Muzej jednom prirodnom izložbom želi samo skrenuti pažnju građanima da ih podsjeti na ljude koji su bili heroji jednog vremena, narodni heroji iz vremena Drugog svjetskog rata", kazao je na otvaranju izložbe Mirsad Avdić, direktor JU Muzej Sarajeva.

Kroz ovu izložbu prikazani su brojni autentični predmeti iz vremena Drugog svjetskog rata i grčevite, Narodnooslobodilačke borbe na području cijele bivše Jugoslavije, s fokusom na sarajevsku regiju.

"Naziv izložbe Lični predmeti narodnih heroja posvećen je narodnim herojima iz vremena Drugog svjetskog rata koji su rođeni u Sarajevu. Izložba ima 25 portreta i ima 30 predmeta koje su oni koristili za svog života", ističe Igor Radovanović, viši kustos i autor ove izložbe.

Inače, ova izložba će biti postavljena u Brusa bezistanu od 6. do 16. aprila 2017. godine, kako bi svi građani imali priliku da pogledaju ovu zaista sjajnu izložbu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije