Obilježavanje godišnjice rođenja Poslanika Muhameda

Anadolija
Obilježavanje godišnjice rođenja Poslanika Muhameda
Medžlis Islamske zajednice Tuzla do kraja mjeseca organizirat će niz manifestacija povodom obilježavanja godišnjice rođenja Poslanika Muhameda a.s.

Centralna mevludska svečanost najavljena je za 11. decembar u tuzlanskoj džamiji Kralja Abdulaha.

"Sa nedjeljom, 11. decembra, u vrijeme akšam-namaza nastupa 12. rebiul-evvel, datum po hidžretskom kalendaru kada je rođen Muhamed a.s. Predavač će biti dr. Mevlud Dudić, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. U ovom mevludskom mjesecu održat ćemo veliki broj manifestacija, različitih predavanja, promocija i posjeta", rekao je hafiz Ahmed ef. Huskanović, predsjednik Medžlisa IZ Tuzla.

Efendija Huskanović također je pozvao sve džematlije da posjete brojne manifestacije, te da daju svoje učešće u darivanju krvi.

"Pokažimo radost i zahvalnost, pridružimo se i slijedimo Kur´an i sunnet Muhameda a.s. Allahovog Poslanika. U svim džamijama tokom mevludskog mjeseca održavat će se predavanja o životu Muhameda a.s, a večeras će se jedno takvo održati u džamiji u Miladijama˝, rekao je ef. Huskanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije