Nutricionistkinja Amela O’Reilly promijenila meni mladih fudbalera Sarajeva

Radiosarajevo.ba
 Nutricionistkinja Amela O’Reilly promijenila meni mladih fudbalera Sarajeva
Foto: FK Sarajevo / Amela Ivković - O'Reilly
Fudbalski klub Sarajevo je u cilju doprinosa što boljoj fizičkoj formi igrača uspostavio saradnju sa nutricionistkinjom Amelom Ivković O’Reilly, saopćio je klub iz Titove 38b.

O’Reilly je svojim dugogodišnjim radom u struci na području Velike Britanije, Španije i posljednjih godina, Bosne i Hercegovine, stekla visoki status i članstvo u prestižnim profesionalnim udruženjima za nutricionizam ( članica je udruženja nutricionista Irske, udruženja nutricionista Velike Britanije i kraljevskog Medicinskog udruženja Velike Britanije ) od kojih su pojedina preduslov za međunarodni rad, kažu iz Borod tima.

O’Reilly će u narednom periodu zajedno sa igračima prvog tima i Akademije FK Sarajevo raditi na njihovoj ishrani, sa pojedinačnim pristupom, nakon čega će ishrana koja se služi u restoranima i menzama u kojima se hrane igrači, biti prilagođena specijalnim menijem.

"Svrha moje posjete je bila promjena menija mladih nogometaša FK Sarajevo. Ono što nam je bitno jeste da osvijestimo djecu o važnosti zdrave ishrane. Ishrana čini 80 % zdravlja a preostalih 20 % fizička pripremljenost tako da je neophodno mlade nogometaše osvijestiti i obrazovati o bitnosti hranjivih sastojaka koje unose u sebe", rekla je O'Reilly.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije