Nudžejma Softić i grupa "Trčanje i to" na full maratonu u Moskvi

Radiosarajevo.ba
Nudžejma Softić i grupa "Trčanje i to" na full maratonu u Moskvi
Foto: Trčanje i to / Ekipa od 39 trkača iz Bosne i Hercegovine sinoć je sa beogradskog aeodroma otputovala u glavni grad Rusije

Piše: Faruk Vele

Nudžejma Softić i grupa „Trčanje i to“ otputovali su u Moskvu, gdje će u nedjelju trčati full maraton.

Ekipa od 39 trkača iz Bosne i Hercegovine sinoć je sa beogradskog aeodroma otputovala u glavni grad Rusije, gdje su, kako je potvrđeno, jutros stigli.

"Nas 10 će trčati full maraton, a ostali će trčati 10 kilometara. Produžit ćemo turistički boravak da obiđemo Moskvu i Sankt Peterburg. Nama su utrke inače povod da obiđemo neke gradove, da upoznamo druge ljude i kulture", kazala je Nudžejma.

Ovo će biti njen četvrti maraton.

"Trčala sam najprije u Beču, Bejrutu, Beogradu, a, evo, sada i u Moskvi. Za dva mjeseca trčimo i u Malagi, također, full maraton", istaknula je Softić.

Nudžejma Softić, inače lektorica Al Jazeere Balkans, trčanjem se bavi od 2015. godine.

Prva je žena s hidžabom koja je učestvovala na Ironman triatlonu. Softić je 2017. godine ostala upamćena i po tome što je sa zastavom države BiH istrčala maraton u Banjoj Luci, a s grupom rekreativaca „Trčanje i to“ već neko vrijeme postiže odlične rezultate, afirmirajući sport, aktivizam i zdrave vrijednosti u našem društvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije