Novogodišnji centar regije: "Idemo se zabaviti, idemo u Sarajevo!"

Radiosarajevo.ba
Novogodišnji centar regije: "Idemo se zabaviti, idemo u Sarajevo!"
Foto: Radiosarajevo.ba / Sarajevo u 2019. godinu ulazi uz Harija Varešanovića i Bombaj štampu

U prostorijama sarajevske Vijećnice održana je konferencija na kojoj je predstavljen bogat Program dočeka Nove 2019. godine na otvorenom pod sloganom "Sarajevo, novogodišnji centar regije".

Vijećnica / Hari Mata Hari obećao najluđu novogodišnju noć u Sarajevu punu emocija
Promocije / Hari Varešanović napravio show u Vijećnici: Zapjevao, a onda je krenulo...

Odlučeno je da će Hari Mata Hari i Bombaj štampa uvesti Sarajlije i sve goste u Novu 2019. godinu, a gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar najavili su da će glavni grad Bosne i Hercegovine i ove godine biti centar regiona. 

Mnogima iz regije je već primamljiv dolazak i uživanje u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika, te se prave turistički aranžmani za dolazak u glavni grad BiH - u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Makedoniji, ali i Bugarskoj. Istražili smo šta svojim aranžmanima nude u Sarajevu, ali i nekim drugim bh. gradovima  i za koju cijenu...

Cijene zagrebačkih turističkih aranžmana za tri dana u Sarajevu u to vrijeme koštaju od 850 kuna (225 KM) do 1.900 kuna (501 KM). Ima i malo ekskluzivnijih aranžmana – recimo za 2.529 kuna (684 KM), no sve to zavisi koji smještaj je uključen u aranžman kao i znamenitosti koje su predviđene za razgledanje.

Neki nude polaske ne samo iz Zagreba, već i iz Rijeke, Karlovca, Varaždina, Osijeka uz mogućnost razgledanja divnog Mostara prvog dana nove godine od 696 do 849 kuna. Svi nude odlične aranžmane, uglavnom uz turističke vodiče, razgledanje Tunela Spasa, Inat kuće, Vijećnice, Zetre i ostalih sarajevskih kulturnih i vjerskih znamenitosti uz obećanje odlične proslave naluđe noći u godini! Obećavaju i najbolje "ćevape koje će ikada probati".
 Mnogima iz regije je već primamljiv dolazak i uživanje u Sarajevo za vrijeme novogodišnjih praznika - undefined
Iz Beograda nude aranžmane od tri do pet dana za odličan provod u Sarajevu. Za pet dana provoda u Sarajevu - Beograđani će morati izdvojiti od 69 do 89 eura. Neki nude razgledanje i obilazak ne samo Sarajeva, već i lijepog hercegovačkog Mostara i Blagaja.

I Crnogorci imaju odlične aranžmane za Sarajevo i Mostar, gdje za tri dana iz Podgorice do nas moraju izdvojiti 120 eura (234 KM). Nude nezaboravnu vožnju Trebevićkom žičarom, šetnje Vrelom Bosne, pa čak i skijanje na Jahorini ako bude snijega.

Slovenci pozivaju građane da proslave Novu 2019. godinu u Sarajevu uz interesantan moto: "Gremo se zabavat, gremo v Sarajevo" (Idemo se zabaviti, idemo u Sarajevo). Za tri dana provoda u Sarajevu imaju aranžmane od 99 do 129 eura (od 193 do 251 KM) uz obećanje odličnog provoda u gradu gdje se "ljube istok i zapad", te da će "prste polizati" uz svaki obrok. Uglavnom nude polaske iz Maribora, Celja, Ljubljane i Novog Mesta.

Za Sarajevo se spremaju i Makedonci, pa se se cijene aranžmana za pet dana nude za 125 eura (244 KM), ali ne samo za proslavu Nove u Sarajevu, već i obilazak Mostara.

 Mnogima iz regije je već primamljiv dolazak i uživanje u Sarajevo za vrijeme novogodišnjih praznika - undefined

 

Bugarska se isto sprema za Sarajevo, te nude aranžman od četiri dana za 469 leva (468 KM). I bugarski, kao i makedonski aranžmani se fokusiraju, kada je u pitanju turističko razgledanje grada, na Franza Ferdinanda i Gavrila Principa, a uključuju i razgledanje Mostara i njegovih brojnih historijskih znamenitosti, ali i Višegrad, grad koji je pisac Ivo Andrić opisao u svom romanu Na Drini ćuprija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije